Screenshot Video
Screenshot Video

Spektakl u Arabiji: Caktaš zabio golčinu, Soudani pomogao s dva i asistencijom, precizan i Santini (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 17:28

Hrvatska kolonija imala je vodstvo od 4:2 u gostima, a onda je krenuo show koji završio s ukupno deset golova

Ljubitelji nogometa mogli su danas uživati u spektakularnoj utakmici odigranoj u saudijskoj ligi između Al-Fateha i Damaca. Utakmica je završila nesvakidašnjim rezultatom 5:5, a svjedočili smo nizu preokreta na ovom susretu.

Gostujući Damac, ili popularno hrvatska kolonija, koji predvodi hrvatski stručnjak Krešimir Režić ove sezone igra ponajbolji nogomet u Saudijskoj Arabiji, a nitko im nije predviđao rezultat bolji od borbe za ostanak. Oni su odlučili sve demantirati i trenutno su prvoplasirana momčad saudijskog prvenstva, a danas su gostovali kod trenutno desete momčadi prvenstva.

Domaći su poveli već u trećoj minuti golom Cueve, ali vodstvo nije trajalo dugo jer je krenuo show u režiji bivših HNL-ovaca. Izjednačio nekada najbolji Dinamov stranac Soudani u 11. minuti, a svoju momčad dovodi u vodstvo u 16. kad je s vrha kaznenog prostora pokupio odbijanac od Caktaševog udarca i zakucao ga u mrežu za 1:2.

Pogotke Soudanija pogledajte OVDJE i OVDJE.

Gosti su brzo sve vratili u egal kad je u 19. minuti precizan bio Al Zaqan, ali na odmor se nije išlo neriješenim rezultatom. Ponajbolji igrač Damaca Renato Augusto u sudačkoj nadoknadi vratio je vodstvo svoje momčadi i zabio za 2:3.

U ovom susretu svoj obol dao je i bivši kapetan Hajduka Mijo Caktaš. Nekadašnji veznjak 'bijelih' spektakularno se riješio čuvara i s 20-ak metara pogodio donji lijevi kut za 2:4 u 63. minuti

Pogodak Caktaša pogledajte OVDJE.

Golijadi tu nije bio kraj. Ivan Santini je ušao za domaće u 67. minuti, a samo dvije minute kasnije bio je strijelac. Naletio je na obranjeni odbijanac vratara gostiju i ugurao loptu u mrežu za 3:4.

Pogodak Santinija pogledajte OVDJE.

Santini je tako pokrenuo preokret svoje momčadi pa su Cueva (75'-11m) i Al Buraikan (76') vratili Al-Fateh u vodstvo. No, Damac nije došao u goste da bi bio poražen, a da ne bude tako pobrinuli su se Soudani i argentinski napadač Zelaya. Samo tri minute od preuzimanja vodstva domaćih, Soudani je presjekao jedno dodavanje na centru i izvrsnom loptom u prostor uposlio argentinskog napadača koji je s vrha kaznenog prostora zabio za izjednačenje.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nakon ovog spektakla o kojem će oni koji su svjedočili još danima pričati, Damac je na prvom mjestu s 25 bodova, dok je Al-Fateh deseti s 13.



Tagovi

DamacKrešimir RežićEl Arbi Hillel SoudaniMijo CaktašIvan SantiniRenato Augusto

Ostale Vijesti