Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Spektakl na Rujevici s četiri pogotka i crvenim kartonom okončan remijem, Obregon spasio bod Rijeci

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 20:32

Rijeka je bila puno bolja u prvom dijelu, a na kraju je morala hvatati remi.

Iz riječkog kuta gledanja, sigurno je teško objasniti si kako je pobjeda protiv Varaždina iscurila kroz prste. Jer, Rijeka je na Rujevici imala sve - i inicijativu i igru i pogodak prednosti. Odgovorna u obrani, lepršava u napadu, uz opasku da je sastav Željka Sopića bio ipak suviše sterilan pred suparničkim vratima s obzirom na količinu prilika. I na koncu su Riječani morali spašavati bod, budući da su Varaždinci na krilima sjajnog Frana Brodića imali rezultatsku prednost, a na kraju se s konačnih 2-2 zadovoljno vraćaju na sjever Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je, dakle, kombinatornom igrom isisala sav zrak iz pluća Varaždinaca u prvom dijelu. U 11. minuti se publici „javio“ Pašalić koji je potegnuo s distance iz „svoje“ pozicije, ali ljevica je odsjela u bloku. U nastavku akcije s gotovo istog mjesta šutirao je i Janković, daleko od gola Zelenike.

Rastao je pritisak Riječana, pa je dvije minute kasnije Hodža glavom pokušao iz kornera, no Postonjski je dobrom reakcijom odbio loptu u korner.

A onda je u 17. minuti Rijeka povela. Fruk je lukavo glavom prebacio loptu prema natrčalom Jankoviću koji je rekao „hvala lijepa“, utrčao u kazneni prostor i mirno plasirao loptu u daljnji kut.

Nastavila je Rijeka kontrolirati događanja na terenu – Zelenika je u 21. minuti predao loptu u noge protivniku, Janković je sada htio uzvratiti Fruku za asistenciju, gurnuo ga je u sjajnu priliku, ali Frukov lucidni lob-udarac je odsjeo na gredi. Pljesak publike, unatoč gredi je bio sasvim zaslužen…

A onda je Varaždin zabilježio jedinu priliku u prvom dijelu. Šego, Belcar i Brodić su fino kombinirali, potonji je dobio loptu u opasnoj zoni i zapucao s nekih 14 metara, no sjajno je reagirao Labrović

Varaždin je mogao žaliti za tom prilikom, ali Rijeka je i naoko i statistički bila apsolutno bolji sastav u uvodnih 45 minuta. Doduše, pogodak Jankovića kao da je malo razbudio malodušne Varaždince, koji su ipak prodisali u drugom dijelu.

Doduše, Rijeka je prva imala novu priliku za pogodak. Sopić je ubacio Marka Pjacu u igru u 59. minuti, a novo pojačanje Rijeke je u 65. minuti doturio loptu Jankoviću koji je silovito potegnuo s ruba 16-erca, a udarac mu je završio u vratnici.

A napadačke ambicije gostiju je vukao Brodić. Nakon dvije poluprilike u početnim minutama drugog dijela, Brodić se ubacio na jedan centaršut ispred Mitrovića koji ga je potegnuo laktom, a sudac Čulina je u dogovoru s VAR monitorom pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Postonjski. I onda je Rijeka iščeznula s terena, pa je već šest minute kasnije Bordić okrunio veliku predstavu na Rujevici. S 15-ak metara je iz ukošene pozicije pronašao suprotni kut i zabio predivan gol, onaj koji će se još dugo vrtjeti po uvodnim špicama HNL-a. U tim trenucima je Rijeka djelovala obezglavljeno, ali ne zadugo.

Sopić je izmjenama razdrmao momčad, da bi mu onda Varaždinov Pellumbi dao priliku za vraćanje u utakmicu. Obregon je trčao na dugu loptu, a Pellumbi ga je zaustavio tako da ga je Čulina „počastio“ izravnim crvenim kartonom i ranijim odlaskom na tuširanje.

A nije ni tu bio kraj uzbuđenjima na Rujevici. Rijeka je krenula "all in", primila je utakmicu za ovratnik i sasvim stisnula Varaždince u 20 metara. Trud je naplaćen u 85. minuti. Janković je pucao iz slobodnog udarca i pogodio stativu, a Sopićev džoker s klupe – Obregon je nanjušio odbijanac i glavom zabio za poravnanje rezultata.

Pokušavala je Rijeka do kraja susreta ugrabiti i pobjedu, bilo je tu nekoliko zgodnih prilika, ali Varaždin se obranio i sačuvao bod na teškom gostovanju.

Rijeka – Varaždin 2-2

Rijeka. Stadion: Rujevica.

Sudac: Ante Čulina; pomoćnici: Anto Marić i Goran Pečarić (svi Zagreb). VAR: Fran Jović (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Janković (17., Fruk), 1-1 Postonjski (70., 11m), 1-2 Brodić (74.), 2-2 Obregon (86.).

Žuti kartoni: Hodža, Mitrović, Janković (Rijeka).

Crveni karton: Pellumbi.

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Smolčić, Mitrović, Galešić, Goda - Selahi (59. Ilinković), Hodža (78. Banda) - Pašalić (72. Obregon), Janković, Fruk (od 78. Grgić) - Ivanović (59. Pjaca).

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Vukčević, Jelenić (58. Nekić), Pellumbi, Bručić - Postonjski (80. Mistrafović), Elezi - Mitrovski (80. Škaričić), Belcar (46. Vukušić), Šego - Brodić ( 86. Banovec).



Tagovi

HNLHNK RijekaNK Varaždin

Ostale Vijesti