IRAKLI GEDENIDZE/Action Images
IRAKLI GEDENIDZE/Action Images

Španjolski savez zbog koronavirusa pozvao na pripreme 17 novih igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.06.21. | 11:33

Veliki problemi za Luisa Enriquea.

Španjolska nogometna reprezentacija je samo nekoliko dana prije Euro upala u probleme zbog koronavirusa. Naime, nakon što je Sergio Busquets dobio pozitivan nalaz na Covid-19, jučer se ista stvar dogodila i s Diegom Llorentom te je cijela nacionalna selekcija kao i stručni stožer primoran otići u izolaciju.

Obzirom na mogućnost širenja virusa među ostalim igračima Savez se odlučio pozvati dodatnih 17 igrača koji će u narednom periodu boraviti u „balonu“, ali odvojeno od ostalih 26 igrača te na taj način biti na dispoziciji izborniku Luisu Enriqueu za eventualni poziv za sudjelovanje na smotri najboljih reprezentacija Europe.

Pozvano je 11 mladih reprezentativaca koji su jučer igrali posljednji pripremni susret protiv Litve. Riječ je o Álvaru Fernándezu, Óscaru Minguezi, Marcu Cucurelli, Bryanu Gilu, Juanu Mirandi, Gonzalu Villaru, Pozu, Brahimu, Zubimendi, Yeremy Pini te Javiju Puadu. No, osim njih poziv su dobili i iskusniji igrači: Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Méndez, Raúl Albiol i Kepa Arrizabalaga.

Njihovo sudjelovanje na Euru ovisit će o eventualnom daljnjem širenju zaraze te će se za to nekoliko dana pripremati sve do konačnog popisa Luisa Enriquea.

Spomenimo kako situacija kod španjolskih reprezentativaca nije izolirani slučaj, u slične probleme su zapali i Šveđani kod kojih je prvi pozitivan test dobio veznjak Juventusa Dejan Kuluševski, a nakon njega i još trojica reprezentativaca.

Zanimljivo kako su te dvije reprezentacije smještene u istu grupu E, zajedno s još Poljskom i Slovačkom.


Tagovi

Euro 2021Euro 2020španjolska nogometna reprezentacijaLuis EnriqueDiego LlorenteSergio Busquets

Ostale Vijesti