Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Španjolski prvoligaš traži pojačanja, Dinamov stoper ozbiljna opcija!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 13:20

Espanyol želi dovesti novog stopera ove zime, a Rasmus Lauritsen je, navodno, na tom popisu želja

Dinamo se u srijedu 14.prosinca okuplja za početak priprema, Ante Čačić obavit će prvu prozivku. Zasad još nije poznat konačan popis onih koji će doći na to okupljanje, prijašnjih godina često nije bio poznat do zadnjeg dana. Nekad čak ni onda.

A najviše bi promjena ove zime mogla doživjeti Dinamova zadnja linija. Dok se čeka mogući transfer Josipa Šutala i mogući odlazak Emira Dilavera u Rijeku te konačna odluka oko Kevina Theophilea, koji je ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora, nije sigurno da će u Maksimiru ostati i Dino Perić i Rasmus Lauritsen.

Da krivo ne shvatite, neće svi oni otići, naravno, ali svaki od spomenutih mogao bi tijekom siječnja napustiti Dinamo, jer ponuda i upita ima za sve njih. Trenutno je jedini 'zicer' Boško Šutalo, koji se vraća nakon tešle ozljede i tijekom proljetnog dijela sezona trebao bi se vratiti na teren, na pripremama bi se trebao pojaviti i Crnogorac Stefan Milić, koji je polusezonu odradio na posudbi i slovenskom Bravu.

A kad smo već spomenuli Rasmusa Lauritsena kažimo da švedski (tamo je igrao, u Nörkkopingu) i španjolski mediji donose informaciju o interesu Espanyola za danskog stopera. Navode da je drugi klub iz Barcelone u potrazi za pojačanjima, da želi ove zime pojačati nekoliko pozicija i baš bi Lauritsen mogao biti među njima.

Ipak, kažu da on nije prva opcija, već svojevrsni plan B, ako klub ne uspije dovesti Meksikanca Cesara Montesa. Ne spominje se iznos odštete koji bi Espanyol ponudio za Lauritsena, tek činjenica da mu ugovor istječe 2024. godine. (T.N.)



Tagovi

Rasmus LauritsenGNK DinamoEspanyolLa LigaHNL

Ostale Vijesti