DENIS BALIBOUSE/Reuters
DENIS BALIBOUSE/Reuters

Španjolski mediji optužuju: UEFA je platila Englezima da napuste Superligu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.04.21. | 09:36

Teške optužbe na račun krovne europske organizacije.

Ne stišavaju se reakcije na osnivanje, ali i ubrzo 'gašenje' europske nogometne Superlige koja je glavna tema sportskih medija već nekoliko dana.

Jučer se dogodila velika prekretnica u odnosu UEFA vs. elitni klubovi kada su Chelsea i Manchester City, a potom i svi drugi engleski klubovi suosnivači (Arsenal, Manchester United, Liverpool, Tottenham) odlučili napustiti natjecanje nakon ogromnom pritiska, kako navijača, tako i raznih institucija.

Prema brojnim informacijama, danas bi se tom trendu klubova koji napuštaju brod koji tone trebali pridružiti i Talijani - Milan i Inter.

Katalonski El Mundo Deportivo donosi zanimljivu teoriju u padu ove elitističke kule od karata pritom donoseći ozbiljne optužbe na račun UEFA-e, krovne europske nogometne federacije. Španjolci tvrde da su Čeferinovi ljudi ponudili poveću svotu novcu engleskim klubovima čije napuštanje Superlige je započelo određeni domino efekt...

Osnivanje ove lige, kao što smo nešto ranije pisali, uvelike je poticano zbog financijskih razloga, odnosno poteškoća klubova osnivača.



Tagovi

Europska SuperligaEl Mundo Deportivo

Ostale Vijesti