REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Španjolski mediji ignoriraju Dinamo: Svi pričaju o Sevillinim problemima pred gradski derbi (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 15:01

Iako se u četvrtak igra uzvratna utakmica Europske lige između Dinama i Seville na Maksimiru, španjolski mediji već najavljuju andaluzijski derbi između Seville i Betisa.

Dok se idući vikend igraju dva derbija u HNL-u, najbolje europske lige bit će lišene velikih derbija. Najveći je onaj sevillski, između druge i treće momčadi Primere. Sevilla je u nedjelju remizirala kod Espanyola i Real Madrid je Andalužanima ponovno pobjegao na šest bodova prednosti. Sevilli je dvoboj za vikend protiv Betisa biti ili ne biti. Ako Sevilla ne pobijedi, a Real Madrid svlada Rayo Vallecano, Sevilla se praktički može oprostiti od naslova prvaka, prvog nakon 1946. i drugog u povijesti. Uz sve to, Betis je nedavno izbacio Sevillu iz Kupa tako da idući Dinamov protivnik ima dodatni motiv u ovoj utakmici - revanširati se velikom gradskom rivalu na poraz iz siječnja ove godine.

Stoga, djelomično je i logično da španjolski mediji pomalo i ignoriraju dvoboj protiv Dinama u tekstovima o Sevilli, uzvratni susret Europske lige spominju čisto usputno, u kontekstu 'obaveze' koju Andalužani moraju odraditi prije derbija s Betisom. A za taj dvoboj Julen Lopetegui naći će se u priličnim problemima zbog suspenzije kartona i ozljeda.

Dobra vijest je povratak treninzima Gonzala Montiela kojeg neko vrijeme nije bilo zbog ozljede zadobivene u ranoj fazi utakmice protiv Osasune. Njega španjolski strateg sprema za dvoboj protiv Betisa, stoga je za očekivati poštedu u utakmici protiv Dinama. U odsustvu Montiela i Jesusa Navasa, koji se vratio na teren, ali nije dovoljno spreman za svih 90 minuta, desnog beka igrao je francuski stoper Jules Kounde. On je protiv Espanyola dobio crveni karton i neće nastupiti protiv Betisa, ali će biti dostupan za dvoboj protiv Dinama.

Prema pisanju Španjolaca, Karim Rekik neće nastupiti ni u četvrtak ni u derbiju, stoga bi drugu stopersku poziciju, uz neprikosnovenog Diega Carlosa, trebali zaigrati nominalni defenzivni veznjaci Nemanja Gudelj ili Fernadno.

Najveći problem, barem kada je riječ o derbiju, Lopetegui će imati s ofenzivnom linijom. Anthony Martial morao je napustiti dvoboj u Barceloni u 26. minuti utakmice i kako stvari stoje neće ga biti niti u Zagrebu niti u derbiju. Tecatito Corona krenuo je od prve minute no još uvijek nije dovoljno opravljen od ozljede, te ga je Lopetegui zamijenio u 71. minuti utakmice. Lucas Ocampos suspendiran je za derbi stoga bi trebao krenuti u prvih 11 protiv Dinama, a u odsustvu Martiala na jednoj od krilnih napadačkih pozicija u napadu bi trebali krenuti Munir ili Papu Gomez.

Što se tiče samog vrha napada, Rafa Mir se nalazi u odličnoj golgeterskoj formi u prvenstvu, a protiv Dinama bi u prvoj postavi mogao krenuti Youssef En-Nesyri koji nije zabio već neko vrijeme i potrebne su mu minute da se vrati u formu nakon što je veliki dio sezone propustio zbog ozljede i Afričkog kupa nacija.

Potencijalna postava Seville za Dinamo:

Potencijalna postava Seville za Betis:



Tagovi

SevillaBetisDinamo ZagrebGNK DinamoEuropska liga

Ostale Vijesti