Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Španjolski mediji: "Dinamo je klasik europskog nogometa, Maksimir proizvodi talente, a i sada imaju velikog dragulja"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 21:47

Naglasili su Španjolci da Jakirovićevi igrači ne prolaze najbolje razdoblje, ali upozorili da imaju i dalje kvalitetu

"Betis će imati neugodnog rivala u playoffu Konferencijske lige. Putovat će u Hrvatsku kako bi se suočio s povijesnom momčadi zagrebačkog Dinama, a uzvrat će biti na Maksimiru, jako vrućem stadionu", piše španjolska Marca o okršaju Betisa i Dinama koji nas čeka u europskom proljeću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O Dinamu još kažu:

"Jakirovićevi puleni, međutim, ne proživljavaju najbolje trenutke. Treći u domaćem prvenstvu nakon splitskog Hajduka i Rijeke, ne 'ruše' u Hrvatskoj kao nekada. Maskimir ipak nastavlja proizvoditi talente (Šutalo, Ajax, posljednji je biser koji je otišao) ali su i izgubili ključne igrače poput Ivanušeca, Livakovića (hrvatski heroj u Kataru 2022.), a nema ni Oršića", naglasili su pa ipak istaknuli:

"Martin Baturina (20 godina) je novi veliki dragulj omladinskog pogona Dinama. Vrlo talentiran mladić koji oduševljava Maksimir. Uz njega ofenzivna opasnost prijeti od Kaneka (vapi da bude reprezntativac Japana) ili Petkovića, hrvatskog reprezentativca."

Radijska postaja Cadena COPE kaže da Betis u Konferencijskoj ligi želi napraviti nešto veliko.

“Kako bi to postigao morat će nadigrati zagrebački Dinamo, klasik europskog nogometa, koji običava igrati i u Ligi prvaka, ali koji je izgubio važne igrače, prodane, i koji se namučio da zauzme drugo mjesto u skupini s Viktorijom Plzen, Astanom i Ballkanijem”, naveo je taj medij.

Betis se u ždrijebu našao nakon ispadanja iz Europske lige, gdje je u četvrtak izgubio s 3-2 od Glasgow Rangersa u ključnoj utakmici.

“Betis je sada dobio ugodan ždrijeb jer će se suprotstaviti zagrebačkom Dinamu. Zeleno-bijeli su favoriti”, piše AS, a Diario de Sevilla Dinamo naziva “jednim od povijesnih klubova s Balkana." (eg)



Tagovi

BetisGNK DinamoMartin Baturina

Ostale Vijesti