Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Španjolski izbornik dan prije ogleda s Hrvatskom: “Sucima se ne zamaramo, a o njihovim pojedincima neću govoriti”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 17:27

Izbornik Denia najavio je ogled s Hrvatskom.

Raspoloženje u španjolskom taboru je dijametralno suprotno od onog u hrvatskom. Oni su u prvoj utakmici svladali Rumunje s glatkih 3-0 te bi eventualnom pobjedom protiv Hrvatske svoju treću utakmicu u skupni na neki način učinili revijalnom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Denia neće podcijeniti Hrvate. Svjestan je kvalitete igrača Dragana Skočića, ali njemu je svejedno glavni fokus na njegovim mladićima koji su nakon samo 90 odigranih minuta u Rumunjskoj dokazali kako ih se ne smatra bez razloga favoritima.

“Ne zamaramo se sucima. Znali smo da u grupnoj fazi nema VAR-a, a nemamo službene informacije da će ga Uefa uvesti od četvrtfinala”, rekao je na početku konferencije za medije Denia. Razlog zašto se obraćanje medijima započelo pričom o sucima je činjenica da će ogled Hrvatske i Španjolske suditi Nizozemac Allard Lindhout koji je u četvrtak teško zakinuo Talijane u ogledu protiv Francuza.

Denia je ipak nešto više posvećen Hrvatskoj nego onima koji će dijeliti pravdu na terenu, a iako je njegova momčad odigrala sjajno protiv Rumunja, njegovo je razmišljanje da je za pobjedu protiv Hrvatske potrebno igrati još bolje.

“Naš je fokus na utakmici, moramo igrati kao protiv Rumunjske. Dali smo igračima sve informacije o hrvatskim igračima i još moramo bolje nego u srijedu.”

Znači li to da izbornika 3-0 u prvoj utakmici nije zadovoljilo, pomislili su okupljeni predstavnici medija?

“Uvijek se može bolje, pogotovo obrambeno. Moramo vidjeti kako ćemo napasti Hrvatsku i kako ćemo joj se prilagoditi.”

O Hrvatskoj je govorio biranim riječima…

“Gledao sam Hrvatsku u pripremnoj utakmici protiv Engleske i jako su potentna momčad, solidna ekipa, fizički su snažni i dobro igraju. Neću govoriti o pojedincima, ali bit će teško. Hrvatska ima igrače iz Bundeslige i ostalih jakih liga.”

Uz izbornika, na konferenciji za medije bio je i veznjak Real Madrida Antonio Blanco koji je prošlu sezonu odradio u Alavesu. Blanco je jedan od većih španjolskih talenata, mnogi vjeruju da bi već ove sezone mogao biti od pomoći Ancelottiju, a on je za reći imao nešto kratko, ali zato svima jasno.

“Ako ćemo igrati kao momčad, svih 23 igrača, možemo osvojiti Euro!”



Tagovi

ŠpanjolskaŠpanjolska U21 nogometna reprezentacijaHrvatska U21Euro 2021U21 Euro 2023

Ostale Vijesti