Španjolska vlada stopira sve Barcelonine transfere?

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 04.05.20. | 14:18

Preostaju im samo posudbe i razmjene igrača.

Pandemija koronavirusa paralizirala je svijet, pa tako i nogomet. U novonastalim uvjetima neki su se bolje snašli, a neki su morali platiti ceh nešto riskantnijeg vođenja klupske politike s većim financijskim izdacima nego je preporučeno.

Među njima je i Barcelona te još sedam španjolskih prvoligaša; Atletico Madrid, Sevilla, Alaves, Valencia, Espanyol, Granada i Osasuna. Oni su bili primorani, kako bi ostali financijski solventni, zatražiti pomoć od vlade kako bi isplaćivali svoje zaposlenike, svaki u različitim postocima. Osim njih, za ovaj vladin program prijavilo se još deset drugoligaša i sveukupno 41 klub gledajući i niže rangove, od kojih pet ženskih nogometnih ekipa.

Iz tog razloga, tvrdi španjolski AS, izgledno je kako ovi klubovi neće moći tek tako pristupiti transfer tržištu ovog ljeta. Španjolska vlada će im nadgledati financije te će svakom posebno morati odobriti ili odbiti pojedinačne transfere, a sigurno je da ih neće lako odobravati s obzirom da s jedne strane trošem novac poreznih obveznika, a s druge ga planiraju trošiti na luksuzne igrače.

Izgledno je kako će se većina morati okrenuti posudbama i direktnim razmjenama igrač za igrača.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Neymar

Ostale Vijesti