Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Španjolska je favorit Eura, no Hrvatska nema ni po čemu slabiju reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 08:58

Mali Vatreni igraju za polufinale.

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija danas u 18 sati u mariborskom Ljudskom vrtu protiv branitelja naslova Španjolske igra četvrtfinale U21 Eura u Mađarskoj i Sloveniji.

Španjolci su po svim analitičarima i kladionicama favoriti u ovoj utakmici. Peterostruki europski prvaci, i branitelji naslova iz 2019, kada su na krilima Danija Olma stigli do titule nadvisivši Nijemce u finalu, glavni su favoriti i ovog turnira.

Kaki i ne bi bili, kada u momčadi imaju niz iznimno talentiranih mladih igrača, među ostalima i ofenzivce Yeremija Pina i Fera Nina koji su bili dio udarne momčadi Villarreala koja je nedavno osvojila Europsku ligu protiv Manchester Uniteda.

Ili, recimo, Brahim Diaz iz Milana, centarfor Abel Ruiz iz Brage te standardni veznjak Rome Gonzalo Villar ili pak Real Sociedada Martin Zubimendi.

Kvalifikacijsku grupu završili su s 28 od mogućih 30 bodova i gol-razlikom 20:1, a prvu fazu završnice na prvom mjestu pobijedivši Sloveniju (3:0) i Češku (2:0) i remiziravši s Italijom (0:0). U 13 utakmica ovog ciklusa, primili su samo jedan pogodak, od Izraela u Ramat Ganu.

Zabijaju gotovo dva po utakmici, a primaju... jednom svaku 13.

Španjolski izbornik Luis de la Fuente najčešće igra u 4-3-3 formaciji, a ponekad i u 4-1-4-1.

HRVATSKA – JAČA NEGO IKAD

No Španjolci nemaju niti jednog igrača koji će predstavljati Furiju na predstojećem seniorskom Euru.

S druge strane Hrvatska ih ima trojicu, četvoricu ako računamo i Lovru Majera koji je dobio pretpoziv. Hrvatska reprezentacija ima francuskog prvaka Domagoja Bradarića, četvoricu koji su s Dinamom ostvarili ponajbolju sezonu u klupskoj povijesti (Joško Gvardiol, Luka Ivanušec, Lovro Majer i Bartol Franjić), te još trojicu koji će na ljeto pojačati Dinamo (Ivan Nevistić, Dario Špikić i Sandro Kulenović).

Igor Bišćan raspolaže s dva internacionalna (veronska) golmana Adrianom Šemperom i Ivorom Pandurom, zatim dva talijanska braniča Boškom Šutalom (Atalanta) i Martinom Erlićem (Spezia), a vezu predvodi kapetan i još jedan sigurni A reprezentativac u bližoj budućnosti Nikola Moro.

Uz njega, tu su još dva internacionalca, koji bi trebali krenuti u početnih 11, a to su Petar Musa iz Union Berlin i Kristijan Bistrović iz turske Kasimpaše.

Hajduk ima tri iznimno talentirana predstavnika u vidu Davida Čoline, Marija Vuškovića i Stipe Biuka za koje se interesiraju međunarodni klubovi. Nemojmo zaboraviti “novog Gvardiola” Krešimira Krizmanića iz Gorice kao i suigrača mu Hrvoja Babeca.

Količina talenta u redovima hrvatske U21 reprezentacije je nevjerojatna, a mislimo da nismo subjektivni ako kažemo po ničemu manja od razine talenta u redovima Španjolaca. Ovo je jedna od najjačih mladih reprezentacija koje smo imali, ne samo zbog individualne kvalitete prvotimaca već i zbog širine igračkog kadra. A i stručni stožer ove reprezentacije već je dokazao da zna ostvariti rezultat...

Nije poznato u kakvom će sastavu Bišćan večeras istrčati. U grupnoj fazi igrao je 4-3-3, 4-1-4-1 te protiv Engleza 4-2-3-1.

Posljednja linija trebala bi biti jasna, kao i napad. U veznom redu siguran je kapetan Nikola Moro, vjerojatno i Bistrović, a ostaje za vidjeti hoće li na poziciji defenzivnog veznjaka Bišćan staviti Dinamovog Franjića ili pak Goričinog Babeca. S obzirom na Franjićevo iskustvo igranja europskih utakmica, rekli bismo da je polivalentni Dinamovac ovdje u prednosti...

Utakmica počinje u 18 sati, možete je pratiti na HRT-u 2, a sudi je Gruzijac Giorgi Kruašvili.



Tagovi

Nikola MoroLovro MajerLuka IvanušecIgor BišćanJoško GvardiolBartol FranjićStipe BiukMario VuškovićDavid ČolinaAdrian ŠemperIvor PandurIvan NevistićKristijan BistrovićHrvoje BabecPetar MusaSandro KulenovićDomagoj BradarićJosip ŠutaloMartin Erlić

Ostale Vijesti