REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Španjolci tvrde: Član legendarnog veznog reda ostaje još godinu dana u Madridu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 08:55

Njegovih 400 utakmica raspoređeno je na sljedeći način: 263 u Ligi, 93 u Ligi prvaka, 20 u Kupu kralja, 11 u Španjolskom superkupu, devet na Svjetskom klupskom prvenstvu i četiri u Europskom superkupu. Veznjak ima 255 pobjeda, zabio je 27 golova i upisao 88 asistencija

Toniju Kroosu 30. lipnja ističe ugovor s madridskim Realom. Već se dugo govorilo da njegova budućnost neće biti u glavnom španjolskom gradu (a često su kofere u istoj rečenici pakirali i Modriću). Ipak, prema pisanju Mundo Deportiva, čini se da će ipak biti 'bijelog dima'. Naime, prema izvorima bliskim klubu, 33-godišnji njemački veznjak već je donio odluku o obnovi ugovora na još godinu dana nakon što je održao sastanak s Carlom Ancelottijem, a trener mu je naglasio da će biti jedan od temelja momčadi.

"U Madrid je stigao u ljeto 2014. iz minhenskog Bayerna koji je transfer naplatio 25 milijuna eura, iako se tadašnji menadžer Bavaraca, Pep Guardiola, trudio zadržati ga jer ga je smatrao jednim od najboljih veznjaka na svijetu. Član legendarnog veznog reda Real Madrida s Brazilcem Casemirom i Hrvatom Lukom Modrićem, Kroos je osvojio četiri Lige prvaka, tri Lige, pet Svjetskih klupskih prvenstava, četiri europska Superkupa i tri Španjolska Superkupa. Trenutačno mu je odolio samo Copa del Rey", piše Mundo Deportivo i naglašava njegovu statistiku:

"Ove sezone Nijemac je odigrao 35 od 41 službene utakmice, zabio je dva gola u LaLigi i dodao ukupno pet asistencija. Sedmi je po minutaži nakon Viniciusa, Valverdea, Courtoisa, Militaoa, Rüdigera i Rodryga, a prošlog je vikenda odigrao 400. službenu utakmicu. Protiv Espanyola je tako ušao među odabrano društvo Karima Benzeme (632), Marcela (546), Roberta Carlosa (527), Luke Modrića (471) i Cristiana Ronalda (438)."

Njegovih 400 utakmica raspoređeno je na sljedeći način: 263 u Ligi, 93 u Ligi prvaka, 20 u Kupu kralja, 11 u Španjolskom superkupu, devet na Svjetskom klupskom prvenstvu i četiri u Europskom superkupu. Veznjak ima 255 pobjeda, zabio je 27 golova i upisao 88 asistencija."

Ostaje još za vidjeti što će se dogoditi s Modrićevim ugovorom o kojemu se na sva zvona već dugo priča. Sve ide od euforije do očaja, no teško da će bilo kakvi medijski napisi moći utjecati na ishod te priče nakon svega što je hrvatski kapetan dao za Real u desetljeću igranja za Kraljevski klub. (eg)




Tagovi

Real MadridLiga prvakaToni Kroos

Ostale Vijesti