REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Španjolci objavili popis od 29 igrača, razlika između najmlađeg i najstarijeg je – 22 godine!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 12:15

Mladi ofenzivac Barcelone nije se ni rodio, a njegov današnji suigrač iz reprezentacije već je imao osvojena dva Kupa UEFA.

 Španjolski izbornik Luis de la Fuente objavio je popis od 29 igrača koji konkuriraju za Euro 2024. Budući da za EP svaka reprezentacija može prijaviti 26 igrača (rok je 7. lipnja, 23.59 sati), s njegovog će prvotnog popisa otpasti trojica igrača.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveće iznenađenje na popisu je Ayoze Perez, napadač Betisa, koji dosad nije upisao nijedan nastup za La Roju. S druge strane, De la Fuente je, očekivano, pozvao Barcelonine 'klince' Yamala (16) i Cubarsija (17), a zanimljivo je da je na popisu i legendarni kapetan Seville Jesus Navas.

Navas, koji je u svojoj karijeri uz dres velikana iz Andaluzije nosio i onaj Manchester Cityja, ima 38 godina te je najstariji igrač Španjolske na ovom popisu. S druge strane, najmlađi na kojeg De la Fuente računa je Lamine Yamal, 16-godišnji napadač Barcelone.

Zanimljivo, prije nego što se Yamal uopće rodio, Navas je osvojio dva europska trofeja. Osvojio je kapetan Seville Kup UEFA 2006. godine kad je njegova momčad na u Eindhovenu rabila Middlesbrough s 4-0, da bi onda i sezonu kasnije u španjolskom finalu Sevilla obranila naslov prvaka svladavši Espanyol na Hampden Parku. Nakon 90, a onda i 120 minuta, na semaforu je bilo 2-2, da bi onda pobjednika odlučilo raspucavanje s bijele točke, a odlučujući pogodak postigao je prerano preminuli Antonio Puerta koji te iste 2007. godine preminuo na utakmici protiv Getafea nakon srčanog udara.

De la Fuente je izbornik Španjolske postao u siječnju 2023. godine, s tim da mu je to drugi mandat na klupi La Roja budući da je bio izbornik Španjolske na Olimpijskim igrama 2021. Prije toga vodio je Španjolsku U21, U19 i U18 reprezentaciju, a zanimljivo kako je posljednji angažman u nekom klubu imao davne 2011. godine kad je u 11 utakmica vodio Alaves.

Pod njegovim vodstvom Španjolska je osvojila Ligu Nacija protiv Hrvatske, a dosad je na klupi trostrukog prvaka Europe ostvario devet pobjeda, jedan remi i dva poraza.

Uz Ayozea, nova imena na popisu su Fermin Lopez, Aleix Garcia te Alex Baena, a veliko iznenađenje je što među 29 odabranih nema Marca Asensia koji je ove sezone u dresu PSG-a u Ligue 1 skupio 19 nastupa, četiri pogotka i pet asistencija.

„Volim Asensija, ali hajmo se fokusirati na one koji su na popisu. Treba vrednovati i njih“, kratko se na tu temu osvrnuo španjolski izbornik.

Podsjetimo, Španjolska otvara Euro 2024 utakmicom protiv Hrvatske koja se igra 15. lipnja u Berlinu s početkom u 18 sati.

De la Fuenteov popis od 29 igrača pročitajte u nastavku:

Vratari: Unai Simón, Remiro, David Raya.

Braniči: Jesús Navas, Carvajal, Le Normand, Laporte, Nacho, Vivian, Cubarsí, Grimaldo, Cucurella.

Veznjaci: Zubimendi, Rodri, Mikel Merino, Fabián Ruiz, Pedri, Marcos Llorente, Fermín, Aleix García, Baena.

Napadači: Lamine Yamal, Ferran, Dani Olmo, Nico Williams, Ayoze, Morata, Joselu, Oyarzabal.



Tagovi

španjolska nogometna reprezentacijaŠpanjolskaEuro 2024Luis de la Fuente

Ostale Vijesti