Gotovo - Španjolci zasluženo do naslova!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.06.19. | 21:28

Od 20:45 kreće finale U-21 Eura 2019. u Italiji i San Marinu.

ŠPANJOLSKA – NJEMAČKA 2:1

Tijek utakmice:

88' GOL ZA NJEMAČKU!! Amiri puca izdaleka, lopta se odbija i odsjeda pod prečku Sivere!! Može li se utakmica u ovo malo vremena zakomplicirati??

83' Nevjerojatno što će Waldschmidt danas sve promašiti!! Povratnu loptu je dobio na tri metra od gola, ali ne uspjeva pogoditi ni okvir vratiju.

81' Soler pogađa gredu na asistenciju Olma! Nijemci su sve bacili u napad, ali nema tu prevelike povezanosti u igri kod njih.

75' Skoro 3:0. Nakon duplog pasa Fabian Ruiz se našao iskosa oči u oči s Nubelom, ali za malo lopta odlazi kraj gola nakon udarca strijelca prvog gola. A imao je možda bolje rješenje sa povratnom u sredinu.

74' Waldschmidt silovito opet, ovaj puta iz izglednije situacije, ali njemačkog bombardera danas ne ide.

69' DANI OLMO ZA 2-0!!! Pucao je Ceballos izdaleka nakon duge akcije, Nubel nije uspio iskontrolirati loptu, na odbijanac nalijeće Dinamov dragulj i majstorski potkopava loptu za povećanje vodstva.

67' Udarac Olma iz daljine nakon polukontre, no ravno u Nubela. Šteta.

64' Klostermann ušao duboko u šesnaesterac s desne strane, no nije uspio izglednu situaciju okrunit dobrom povratnom loptom.

59' Waldschmidt opet, ovaj put po sredini gola, opet Sivera spreman.

52' Luca Waldschmidt puca svojom opakom ljevicom s desne strane iskosa, ali ipak pokraj gola.

47' Odličan udarac Amirija iskosa, Sivera malo nesiguran, ali je uz svoje suigrače uspio očistiti opasnost.

46' Počelo drugo poluvrijeme.

45'+2 Kraj prvog poluvremena.

45' Dvije minute sudačke nadoknade.

42' Nakon kornera Öztunali vraća oštru loptu u šesnaseterac, no Vallejo uspjeva izbiti u novi korner.

40' Malo se umrtvila utakmica. Ne sumnjamo da Nijemci imaju plan, pa očekujemo sadržajnije drugo poluvrijeme.

34' Jako oštar start otvorenim đonom na Waldschmidta od strane Valleja. Samo žuti karton

30' Još jedan pokušaj Ruiza, ovaj put iz "skraćenog kornera" sa desne strane, ali preko gola.

24' Pokušaj Öztunalija s desne strane iz relativno dobre pozicije, ali na kraju kilav udarac i Sivera nije imao previše problema.

22' Nijemci su malo došli sebi i u zadnjih desetak minuta su oni ti koji gospodare terenom.

16' Prva opasnija sitaucija pred španbjlskim golom, oštar prizeman centaršut s desne strane, ali nikog nije bilo od mladih Nijemaca da eventualno preusmjeri loptu prema golu.

12' Španjolci uz vodstvo puno aktivniji, bolji. Veseli odlična igra Danija Olma koji je među najrazigranijima na utakmici za sada.

7' 1-0 ZA ŠPANJOLCE!! Divan pogodak Fabiana Ruiza, koji je primiro loptu, potegao i ljevicom prelijepo potegao sa preko 20 metara u desni kut Nubela.

1' Počela je utakmica.

Uoči utakmice:

Još jedno U-21 Europsko prvenstvo za mlade došlo je do svoga kraja. Finale u Udinama ove godine igraju Španjolska i Njemačka. Tradicionalno, prvenstva poput ovoga predstavljaju poligon za nadograđivanje talenta mladih igrača, ali onih koji još ne spadaju u sam vrh europskog nogometa i perjanice su već pripadajućih seniorskih A reprezentacija.

U dvije reprezentacije koje su došle do finala, nekoliko je igrača iskočilo. Kod Nijemaca su to svakako Gian-Luca Waldschmidt, Mahmoud Dahoud ili Marco Richter. Kod Španjolaca su to Mikel Oyarzabal, Dani Ceballos, Marc Roca i, naravno, „naš“ Dani Olmo.

Nastup reprezentacije Hrvatske na ovakvim prvenstvima ne treba gledati kroz skalu od lošeg do dobrog, već jednostavno kao jednu koncentriranu ispostavu smjernica. Od kojih igrača se može najviše očekivati u karijeri, na kojim pozicijama smo deficitarni, a na kojima „poduplani“, na čemu i sa kime treba raditi, itd.

Ostaje žal za Olimpijskim igrama, ali sad se opet vraćamo nadi da ćemo jednom i tamo zaigrati. Uživajmo do tada u finalu mladih majstora Furije i Elfa.

(foto: Reuters)

(foto: UEFA.com, Germanijak)


Tagovi

Dani OlmoŠpanjolska U21 nogometna reprezentacijanjemačka u21 reprezentacijaEuro U21Europsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti