Southampton doveo napadača s kojim se 'plašilo Dinamo', stiže i konkurencija Mislavu Oršiću?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 17:10

Sveci će učiniti sve ne bi li ostali u ligi...

Nakon što je Southampton ove zime doveo Mislava Oršića i Carlosa Alcaraza, Sveci rade na još dva transfera do kraja prijelaznog roka od kojih je prvi, čini se, zgotovljen. Naime, pouzdani belgijski novinar Sacha Tavolieri objavio je kako je sve dogovoreno oko prelaska Paula Onuachua iz belgijskog Genka u Liverpool za 18 milijuna eura uz potencijalne bonuse od tri milijuna eura. Onuachu će danas proći liječnički pregled i ako sve bude uredu, potpisati tro i pol godišnji ugovor sa Svecima.

Onuachu je 201 centimetar visoki nigerijski napadač koji je u 134 utakmice za Genk zabio impresivnih 85 golova uz 10 asistencija, a u posebno dobroj formi bio je u prvom dijelu prošle sezone (2021./22.) kada je Genk igrao u istoj skupini Europske lige sa zagrebačkim Dinamom. Iako su mediji danima plašili Plave s njegovim golovima, Dinamo je uspio neutralizirati Nigerijca te je zagrebački sastav u Genku slavio s 3:0, a dvoboj na Maksimiru završio je 1:1.

No, Sveci ne misle stati samo na Onuachuu. Prema pisanju The Athletica, Southampton je prilično zainteresiran za dovođenjem Kamaldeena Sulemane, 20-godišnjeg ganskog krilnog napadača koji je član francuskog Rennesa. Iznos transfera trebao bi iznositi 25 milijuna eura + 3 milijuna bonusa, čime bi postao najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba, a Sulemana bi trebao potpisati na četiri i pol godine.

Lovro Majer bi tako do kraja dana mogao ostati bez suigrača, a Mislav Oršić dobiti novoga. No, za potonjeg to nije dobra vijest jer je Sulemana jedan od najtalentiranijih igrača svijeta na poziciji lijevokrilnog napadača...

"Sulemana treba pomjenu. Ove sezone u Rennesu je imao ulogu 'superzamjene', no u navratima je prilično iritirao navijače, posebno, u dvoboju Europske lige prortiv Fenerbahcea kada je koštao klub pobjede riskantnim driblingom u svojem kaznenom prostoru", rekao je Ronan Caroff.

Sulemana je u sezoni zabio gol uz dvije asistencije u 20 nastupa, a na nedavnom Mundijalu zaigrao je u utakmicama protiv Južne Koreje i Urugvaja. (nr)



Tagovi

Paul OnuachuSouthamptonMislav OršićZimski prijelazni rok 2023.Zimski prijelazni rok

Ostale Vijesti