Ajax
Ajax

Sosin prelazak u Ajax pod istragom: Whatsapp poruke pokazale da je ucijenjen?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 18:45

Čini se da Ajax nije bio svjestan toga i klub provodi istragu, a isto je najavio i Stuttgart

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa prešao je posljednjeg dana prijelaznog roka iz Stuttgarta u Ajax u poslu vrijednom osam milijuna eura. Ni mjesec dana kasnije, pokrenuta je istraga unutar nizozemskog velikana upravo zbog toga transfera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, sportski direktor Sven Mislintat pod istragom je zbog transfera Borne Sose. Istragu provodi sam Ajax jer je Mislintat navodno bio u sukobu interesa prilikom Sosinog transfera jer je pregovarao s agentom Arthurom Beckom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmbH. Mislintat ima 35 posto vlasništva, a Nijemac navodno tri posto.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Čini se da Ajax nije bio svjestan toga i klub provodi istragu.

"Prema više izvora iz Njemačke i Nizozemske, ali i prema onome što se može iščitati iz WhatsApp poruka koje su razmijenili Sosa i njegov donedavni menadžer Thies Bliemeister (CAA Stellar), istina je takva da je Sosi prelazak iz Bliemeisterove u Beckovu agenciju postavljen kao uvjet za transfer. I to odlukom Mislinstata", navodi De Telegraaf.

Ajax navečer igra u Europskoj ligi protiv Olympique Marseillea, a pitanje je hoće li Mislintat doći na Johan Cruijff Arenu budući da klub nije odlučio suspendirati sportskog direktora, ali su obećali da 'će biti manje vidljiv i u drugom planu'.

Predsjednik Nadzornog odbora Ajaxa, Pier Eringa, je objasnio zašto Ajax to ne čini u slučaju Mislintata. Pozivao se na 'razboritost' i 'proporcionalnost', a kasnije je rekao da se boji pravne odmazde Mislintata, odnosno, tužbe.

Ipak, nije Ajax jedini klub koji će pokrenuti istragu oko Mislintata. VfB Stuttgart je za Bild i Kicker rekao da će učiniti isto, a njemački klub sada je potvrdio ovu vijest. (eg)




Tagovi

AjaxBorna SosaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti