Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Sopićeva Banda protutnjila Varaždinom, Rijeka bi uskoro mogla dobiti i četvrtog reprezentativca!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.11.23. | 16:43

S 2-0 su Riječani bili bolji od ove subote prilično slabašnih Varaždinaca koji mogu biti sretni da slavlje gostiju nije još uvjerljivije.

Potpuno zasluženo su nogometaši Rijeke u drugoj utamici 16. kolu HNL-a svladali Varaždin. Momčad Željka Sopića slavila je s 2-0, s tim da taj rezultat nikako ne ocrtava dominaciju momčadi s Kvarnera. Prvi pogodak na utakmici postigao je Banda u 13. minuti nakon magične asistencije prvog dodavača lige Tonija Fruka, da bi onda u 53. Škaričić, nakon još jedne ‘asistencije’ Fruka, zabio autogol s kojim je utakmica na neki način već tada bila riješena.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Po debelim jaknama na tribinama moglo se zaključiti da vremenski uvjeti nisu baš najidealniji za igru, ali oni koji su odlučili uživo pogledati utakmicu su se jako brzo ‘ugrijali’.

Prva velika prilika na utakmici ujedno je bila i pogodak. Jelenić je grubo pogriješio, natjerao je svojeg igrača na ‘prisiljenu pogrešku’, a lopta se onda odbila do Fruka koji je s 35 metara vanjskim djelom kopačke pronašao Bandu koji se po sredini sjurio u 16-erac pa onda rutinski svladao Zeleniku koji je bio potpuno nemoćan. 0-1

Svega tri minute kasnije, gosti su umalo povećali svoje vodstvo. Čabraja je protiv Triestine pokazao kako zna zabiti iz slobodnjaka, a ove subote je umalo na isti način stradao i Varaždin. No, božica Fortuna pomilovala je domaći sastav pa je tako udarac lijevog beka Rijeke, s kojih 28 metara, ipak zaustavila greda.

Oprobao je nešto kasnije svoj udarac iz slobodnog udarca i Igor Postonjski, ali udarac nekadašnjeg kapetana juniora Rijeke, a danas kapetana Varaždina, završio je u sigurnim rukama Nediljka Labrovića.

Rijeka je bila puno bolja u prvih 45 minuta, imali su nekoliko sjajnih prilika, a najbolje dvije propustio je Franjo Ivanović (27., 35.). Kod one prve situacije vrijedne spomena je fenomenalno njegov udarac obranio Zelenika nogom, da bi onda u drugoj svojoj situaciji, nakon sjajnog primanja lopte, Ivanović opet jako dobro tukao, pritom i svladao Zeleniku, ali i njemu se dogodilo isto što i Čabraji 19. minuta kasnije – ispriječio se okvir gola.

Najbolju priliku domaćina u 26. minuti propustio je Šego.

U nastavku je Rijeka nastavila tamo gdje je stala nakon prvih 45 minuta. Ponovno je Fruk bio dirigent, a povećanje vodstva gostiju vidjeli smo u 53.minuti.

Fruk je ubacio loptu s desne strane u 16-erac gostiju, a Škaričić, manirom rasnog strijelca, s 11 metara glavom matira Zeleniku – 0-2

Mogao se Fruk sam upisati u lisu strijelaca pet minuta kasnije nakon što je jako dobro tukao iz slobodnog udarca s 25 metara malo iskosa, ali njegov dobar udarac otišao je malo pored gola.

Varaždin se nakon toga malo konsolidirao, Riječani su se, vjerojatno nesvjesno, malo povukli, ali domaćin to nije uspio monetizirati. Izostanak Frana Brodića itekako se osjeti…

Rijeka je odigrala dobru utakmicu te su u konačnici potpuno zasluženo slavili. Željko Sopić, ali i Damir Mišković, imaju razloga za zadovoljstvo, jer iako Rijeka već sada ima tri reprezentativca, ako Toni Fruk nastavi s ovakvim igrama i dalje, neće biti nimalo čudno ako Zlatko Dalić okrene njegov broj.

Spomenimo kako je u 84. minuti Obregon lucidno pokušao matirati Zeleniku petom iako je bio okružen četvoricom svojih nekadašnjih suigrača, ali rezultat se ipak nije mijenjao.

Riječane u sljedećem kolu očekuje gostovanje na Opus Areni (2. prosinca, 15 sati), dok Varaždince prvog dana prosinca očekuje gostovanje na Aldo Drosini protiv Istre 1961.

Varaždin – Rijeka 0-2

Strijelci: 0-1 Banda (13., Fruk), 0-2 Škaričić (53. – autogol).

Stadion: Stadion Varteks, gledatelja: 1818.

Glavni sudac: Fran Jović (Zagreb), VAR: Dario Bel (Osijek).

Žuti kartoni: Jelenić, Postonjski (Varaždin), Čabraja, Banda, Grgić (Rijeka).

Crveni kartoni: /

Varaždin (4-3-3): Zelenika – Škaričić (59. Banovec), Jelenić, Pëllumbi, Boršić – Postonjski, Pilj (59. Belcar)– Vukčević, Mitrevski (87. Capone), Drožđek (74. Domjanić) – Šego (74. Vugrinec)

Rijeka (4-2-3-1): Labrović – Smolčić, Dilaver, Mitrović, Čabraja – Banda (63. Hodža), Selahi (82. Galešić) – Yansane (63. Grgić), Fruk, Jaković (75. Petrovič) – Ivanović (75. Obregon)



Tagovi

HNK RijekaRijekaNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNLEmmanuel BandaToni Fruk

Ostale Vijesti