Goran Kovacic / Pixsell
Goran Kovacic / Pixsell

Sopić: „Volio bih strane suce u finalu Kupa. Pjaca u Dinamu? Svatko ima pravo na želje i pozdrave”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 18:02

Trener Rijeke najavio je dvoboj protiv Lokomotive

Ušli smo u zadnjih pet kola domaćeg nogometnog prvenstva, a u borbi za naslov prvaka ostali su Rijeka i Dinamo. I dok će Modri u subotu gostovati kod Varaždina, Rijeku u nedjelju čeka težak ispit u gostima kod Lokomotive.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Rijeke Željko Sopić na konferenciji za medije najavio je utakmicu,

"Lokomotiva je jako zahtjevan protivnik, rastrčana i opasna momčad koja se bori za plasman u Europu, ali mi želimo biti prvaci i moramo dobiti sve utakmice do kraja. Eto, bez puno filozofije stvar je toliko jednostavna. Znam da aludirate na to da imamo puno igrača s dva žuta kartona, a nakon ove tekme nas čeka Dinamo, ali vjerujte, ja ni ne znam u koliko sati igramo s Dinamom. Za pobjedu u ovom kolu se ne dobiva sedam nego tri boda. Dakle, tekma kao i svaka druga."

O naklapanjima da Marko Pjaca na ljeto prelazi u Dinamo, Sopić je rekao:

"Ma glupo mi je o tome uopće pričati. Pjaca je dečko koji je srcem i dušom u Rijeci, a svatko ima pravo na svoje želje, čestitke i pozdrave. I valjda se novinski stupci s nečim moraju ispuniti pa se piše i o tome. Čekajte tek sljedeći tjedan kad počnu preko medija ‘seliti’ ne samo Pjacu nego i druge igrače i trenere! A istina je samo ovo: nitko ne zna što će donijeti ljeto i prijelazni rok niti moji igrači o tome razmišljaju zato što znaju da moraju 100 posto biti fokusirani na ono što rade danas pa će onda u budućnosti biti i tih izlaznih transfera od kojih klub živi."

Izrazio je želju da finale Kupa protiv Dinama sudi stranac.

"Ja bih iskreno volio da u finalu kupa sude strani suci. HNS će donijeti odluku koja je u interesu hrvatskog nogometa, a bilo bi logično da strani suci sude finale, kad su već sudili i polufinale.

Igrači Rijeke kojima prijeti suspenzija su Emmanuel Banda, Bruno Bogojević, Danilo Veiga, Emir Dilaver, Niko Galešić, Bruno Goda, Veldin Hodža, Franjo Ivanović, Nediljko Labrović i Marko Pjaca, ali Sopić neće nikoga od njih poštedjeti.

"Nećemo se štedjeti, to ponavljam stalno i tako će i biti. A valjda im ne treba posebno napominjati da ne dobiju žuti zbog – prigovora?!", zaključio je Sopić. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLŽeljko SopićHNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti