Goran Kovacic / Pixsell
Goran Kovacic / Pixsell

Sopić uoči Jadranskog derbija potvrdio izostanak važnog dvojca: "Izaći ćemo s gardom koji nas krasi od početka sezone"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 15:21

Utakmica se igra u nedjelju, 28. siječnja u 17.45 sati, a izravan televizijski prijenos bit će na Max Sport kanalu.

Od danas do nedjelje na rasporedu je novo kolo u Hrvatskoj nogometnoj ligi, a derbi će se u nedjelju od 17.45 sati odigrati pred rasprodanim Poljudom. Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju kod Hajduka u sklopu 20. kola, a bit će to dvoboj prve i druge momčadi s prvenstvene ljestvice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Susret na Poljudu bit će jubilarni 100. Jadranski derbi u prvenstvu od hrvatske samostalnosti, a na konferenciji za medije najavio ga je trener Rijeke.

"O utakmici ne treba previše pričati, sam pogled na ljestvicu dovoljno govori. Igraju prva i druga momčad lige pred punim Poljudom. Ovaj derbi kao i svaki drugi HNL susret nosi tri boda. Ova utakmica neće riješiti pitanje prvaka, kako god završila, jer stvarno ima još puno utakmica do kraja. Izaći ćemo s gardom kakav krasi Rijeku od početka sezone i vjerujemo u pozitivan ishod", rekao je Željko Sopić u najavi Jadranskog derbija.

Potvrdio je i dva važna izostanka u zadnjoj liniji.

“Mislim da ćemo u Split bez Emira Dilavera, ima velikih problema s petom. Ono što sam vidio, čini mi se da ga sigurno neće biti u kadru, čak duže vrijeme. Što se tiče Mateja Mitrovića, krenut će u trenažni proces tek nakon Hajduka. I da kažem: u Gorici nisam vadio naša dva reprezentativca zato što su bili loši, nego zato jer taj sport kojim se mi bavimo se zove nogomet. A tamo se nije mogao igrati nogomet”, bez dlake na jeziku poručio je Sopić.

Derbi u Splitu najavio je i Toni Fruk.

"Pobjeda iz Gorice dovela je naboj utakmice na još višu razinu. Nema skrivanja ambicija, drugi smo na ljestvici tri boda iza prvog mjesta. Idemo to probati dohvatiti prvo mjesto", rekao je Fruk.

Utakmica se igra u nedjelju, 28. siječnja u 17.45 sati, a izravan televizijski prijenos bit će na Max Sport kanalu.




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLŽeljko SopićToni Fruk

Ostale Vijesti