Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Sopić: "Ovo mi je jedan od najtežih dana u životu, ali ovako se gine za dres Rijeke"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 23:20

Strateg Rijeke je bio utučen nakon poraza.

Strateg Rijeke Željko Sopić bio je poprilično utučen nakon poraza od Lillea. Rijeka se fino izreklamirala u europskom izlogu, ali nedovoljno da na koncu dohvati Konferencijsku ligu. Na koncu je ipak presudila individualna kvaliteta puno skupljeg gostujućeg sastava.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Teško mogu objasniti emociju, ovo mi je jedan od najtežih dana u životu. Mogu poistovjetiti ovo samo s onim kad su mi roditelji umrli... Ovo što su dali dečki ne postoji više od toga znali smo kakav kadar imamo, dečki ostavili posljednji atom, nije nas pomazila božica sreće nismo se uspjeli dogurati do penala, ali ovi dečki zaslužuju pun stadion protiv Varaždina“, istaknuo je Sopić, pa dodao:

„Oni posjeduju individualnu kvalitetu, imali smo i mi par jako dobrih prilika, ali nismo zabili i to je život. Treba dečke dignuti, ali ovo je jedini put – bacanje na glavu protiv ovih koji su bolji. Ova publika zaslužuje konferencijsku ligu. Pokazali smo kako se gine za dres Rijeke“.

Žalit će se i za tom prilikom Hodže u šestoj minuti…

„Njihov vratar je radio bravure i u prvoj utakmici… Tako je to kada igrate protiv toliko bolje momčadi, malo smo imali sreće kod njihovog poništenog gola, a onda se njima odbije lopta od stative na nogu“.

Jonathan David?

„Individualna kvaliteta, no ispali smo malo naivno kod njegovog gola. Znamo kakav nam je roster i nemamo tu širinu da pariramo 120 minuta ovakvom protivniku“.

Vukčević odlazi, ali je ipak odlučio zaigrati.

„Ovo je Vukčeviću zadnja utakmica, trebao je odletjeti jučer, ali je odlučio pomoći danas i pokazao je koliko voli ovaj klub i ovaj grad, a znamo da ide u Meksiko i stavio se ispred transfera“.

Ivan Smolčić je konačno zabio, no nije bilo dovoljno…

„Rekao sam i prije utakmice da je vrijeme da zabijem, da je sramota. Drago mi je, ali istovremeno mi je žao zbog svih ovih ljudi koji su stigli na stadion“.

O utakmici.

„Dobro smo parirali Lilleu, imali smo kontrolu i nisam imao osjećaj da nam mogu zabiti, nisu nam stvarali puno šansi i jako dobro smo ih analizirali. Odbije se onda čovjeku od stative točno na nogu… Nedostajalo nam je jako malo. Ljut sam i tužan, ali ne mogu nikome ništa zamjeriti.“

Toni Fruk je dodao kako je Sopić donio novu energiju u svlačionicu.

„Izašli smo puno energičnije na teren nego u Francuskoj, to je donio novi trener. Tako ćemo dobro izgledati i u nastavku prvenstva“.



Tagovi

Konferencijska ligaHNK RijekaŽeljko SopićToni Fruk

Ostale Vijesti