Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sopić: “Nedjelja, 15 sati, pa tko će koga. Ne zanima me Dinamovo vršenje pritiska na suce. Bod dovoljan? Pa, možda izgubimo. Teško, ali može se dogoditi”

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 23.02.24. | 14:35

Prije početka konferencije postalo je poznato kako će Rijeku na Maksimiru bodriti 2000 navijača, a iako klub službeno zatražio još 500 ulaznica zbog velike potražnje, iz Dinama su to odbili zbog, kako navode, sigurnosnih razloga

U nedjelju s početkom u 15 sati (HTV2, Max Sport 1) na Maksimiru se igra derbi 24. kola HNL-a između Dinama i Rijeke. Utakmicu su iz gostujućeg tabora najavili trener Željko Sopić i vratar i kapetan Rijeke Nediljko Labrović.

Prije početka konferencije postalo je poznato kako će Rijeku na Maksimiru bodriti 2000 navijača, a iako klub službeno zatražio još 500 ulaznica zbog velike potražnje, iz Dinama su to odbili zbog, kako navode, sigurnosnih razloga.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Prije svega čestitam Dinamu na pobjedu protiv jednog velikog kluba kao što je Betis. Bio sam na toj utakmici, kao i onoj protiv Varaždina. U četvrtak su pokazali pravo lice, protiv Varaždina neko malo drugačije, vjerojatno zbog umora. Što se tiče naše utakmice, mi u Maksimir idemo odigrati hrabru utakmicu. Neću reći da sam siguran, ali sam uvjeren da možemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je u uvodu trener, da bi onda riječ preuzeo kapetan.

"Priključujem se čestitkama Dinamu, a što se tiče Dinama mogu samo ponoviti što je trener rekao, dok s igračke strane mogu istaknuti kako u svlačionici vlada velika pozitiva te da svi zajedno željno iščekujemo derbi."

Situaciju s Jankovićem potom je pojasnio trener Sopić.

"Janković sigurno neće biti spreman za utakmicu. Još nije počeo trenirati, Napravili smo magnetsku, situacija nije idealna. Dva do tri mišljenja doktora smo uzeli i sada moramo biti pametni. Onaj teren u Gorici je uzeo danak. Niku, dakle, sigurno nećemo gledati na Maksimiru."

Derbi neće ništa odlučiti, ali bi mogao puno toga usmjeriti.

“Slažem se. Pričati 13 kola prije kraja da je ovo utakmica svih utakmica ili bitka svih bitaka nema smisla. Igra se za tri boda. Naravno da polazišna točka bolja za nas, ali utakmica neće ništa odlučiti. Najvažnije je da ja, moji igrači i navijači odemo u Maksimir, uživamo u utakmici i pokažemo gard koji nas krasi sad već neko vrijeme.”

Očekujete li utakmicu visokog intenziteta zbog kvalitete oba sastava?

“Naravno. Preduvjeti su tu. Stadion će biti ispunjen koliko može biti. Imat ćemo navijače iza leđa. Mi imamo mladu momčad, potentnu, a mi idemo tamo odigrati hrabro i odnijeti bodove na Rujevicu. Pritisak je veći na Dinamu? Nema tu loptice pritiska. Gledajte, ako ste sportaš, svaku utakmicu želite pobijediti. I moji igrači imaju pritisak kada igraju na treningu, to je jedino normalno. Vjerojatno ste u pravu da je možda pritisak veći za Dinamo kad se sve uzme u obzir, ali mislim i da ga moji igrači osjećaju.”

Dinamo se digao zadnje vrijeme…

“Imaju dobre krilne napadača koji mogu svaku situaciju riješiti jedan na jedan, ali ima i Rijeka jako dobre krilne napadače i bekove… Ništa, nedjelja, 15 sati, pa tko će koga…”

Komentar na odbijenicu Dinama za dodatnih 500 ulaznica?

“Naš glasnogovornik je rekao da je iz sigurnosnih razloga, što znači da je to teško komentirati, pogotovo ako je tu odluku donijela i policija. “

Dinamo dosta vrši pritisak na suce prije same utakmice, spominju VAR, aktivni su na društvenim mrežama… Što vi kažete na to?

“Ne komentiram suđenje. Vjerujte da od 10 utakmica u njih devet saznam tek u tunelu tko sudi.”

Nije pitaje o sucu i suđenju, već o pritisku kojeg vrši Dinamo na sudačku organizaciju…

“Morate nazvati nekoga iz Dinama i pitati ih zašto to rade. Je li to u redu ili nije, nema razloga da mi sada pričamo o tome. Ne zanima me.”

Koliko se razlikuje ova Rijeka od one vaše prve koju ste vodili baš na Maksimiru i baš protiv Dinama?

“Zanimljivo pitanje. To je isto da me pitate koja je razlika kada prvi put uđete u kuću i kada uđete u nju nakon što tamo živite 10 godina. Vjerojatno ju malo bolje poznate. Kad smo igrali tu utakmicu, u klubu sam bio dva i pol dana. Čak nisam ni bio u Rijeci, mislim da smo sletjeli iz Lillea, obavili dva prekrasna treninga u Buzinu, stvarno sjajni tereni, bio sam jako sretan tkogod da je to organizirao… Gledajte, Dinamo je u toj utakmici bio bolji, nadigrali su nas i to je to. Ponavljam, nedjelja, 15 sati, pa tko će koga…”

Kapetan Labrović potom je dao svoje razmišljanje što Rijeka mora napraviti da bi došla do pozitivnog rezultata protiv Dinama.

“Sama činjenica da je Jug rasprodan i da ćemo imati veliku podršku nam daje i neku vrstu odgovornosti, Neopterećeni smo, ali znamo što utakmica nosi. Očekujemo čvrstu i mušku utakmicu, a neka utakmicu pobijedi bolji.”

Predstavnici medija potom su postavili direktno pitanje treneru Sopiću: Tko u napad – Marić ili Obregon?

“Što očekujete, da vam sada odgovorim? Gledajte, svi treniraju, svi daju sve od sebe. Ja sam odluku donio, ali neću reći. Sve kužim, vi morate pitati, ja moram odgovoriti. Imamo nekih manjih problema, nadam se da ćemo sve sanirati, a oni za koje mi mislimo da su najbolji će istrčati.”

Dinamo vas je igrački nadigrao u prvoj utakmici, je li u tada izostala neka reakcija momčadi na terenu?

“Mi nikada nećemo imati isti pogled na nogomet. Ja uopće ne mislim da me je Dinamo nadigrao.”

Nije toliko naglasak na nadigrao, koliko na to da je njihov stav bio dominantniji…

“Kako me nadigrao ako me nije igrački nadigrao? Evo, vi sad to meni objasnite. Mislim, možda ja ne razumijem, dajte mi tu riječ. Kako me nadigrao ako nije igrački?”

Agresijom.

“Agresijom? Kod mene u Rudešu staneš na crtu pa budeš agresivan tamo… Ova igra se zove nogomet i mi ćemo vidjeti na Maksimiru tko je bolji u nogometu. Agresivan možeš biti ako ti to netko dozvoli.”

Imate li slatke brige uoči odlaska u Maksimir, svaki igrač koji uđe na teren daje sve od sebe…

“Naravno da me to čini sretnim, iako bi to trebalo biti normalno. U Austriji i Njemačkoj se o tome uopće ne diskutira. Pokušavamo dati šansu igračima iz drugog reda i sami su došli do toga da postanu bitni. Bilo je ozljeda, oni koji su ušli su pokazali da se na njih može računati i jasno da me to veseli.”

Rijeka ide po tri boda, ali bi li vas možda zadovoljilo kad biste se na Rujevicu vratili s jednim?

“To su opet ova pitanja… Kviskoteka i to. Gledajte, bitan je gard. Može se dogoditi i da izgubimo. Teško, ali može se dogoditi. Jako teško. Ali, recite vi meni, kakav bih bio trener ako bih rekao da idem u Zagreb ne izgubiti? Ako je Rijeka imala takvog trenera, taj je u krivom poslu. I ne odnosi se to samo na Rijeku. Naglašavam, ostavit ćemo srce na terenu i nadam se da će gledatelji otići sretni sa stadiona.”



Tagovi

Željko SopićNediljko LabrovićHNK RijekaRijekaDinamo ZagrebHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti