Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sopić najavio Hajduk: "Navijač koji plati kartu ima pravo vikati što hoće, ali ne mislim da će se tenzije s tribina prenijeti na travnjak"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 13:46

Jadranski derbi igra se u subotu u 18.30 na Rujevici.

Nogometaši Rijeke u subotu dočekuju Hajduk od 18.30 sati u utakmici 11. kola Hrvatske nogometne lige. Rijeka i Hajduk Jadranski derbi dočekuju na vodećim pozicijama, a domaćin slavljem na Rujevici može preskočiti goste te izbiti na prvo mjesto uoči reprezentativne pauze.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Veliki derbi na konferenciji za medije danas je najavio trener Rijeke Željko Sopić.

„Na početku se moram ispraviti jer rekao sam prije sedam dana da “pola” grada živi za ovu utakmicu, ispravili su me i pojasnili da cijela Rijeka živi za ovu utakmicu. Ne smijemo podlegnuti pritisku, moramo odigrati svoju utakmicu, da damo sve što možemo u tom trenutku i pokušamo uzeti tri boda. Bez obzira na pritisak, utakmica se igra za tri boda i ova utakmica u konačnici neće ništa odlučiti“, rekao je Željko Sopić.

U ovakvim je utakmicama psihološka priprema igrača vrlo bitna.

„Porazgovarat ću sa svim igračima, čak i u četiri oka o samoj utakmici. S druge strane za ovakve utakmice se živi, sve su to mladi igrači i ne treba neki prevelik teret stavljati na njihova leđa. Iskreno, nekog prevelikog pritiska nema i ne osjećam. Utakmica je kao i svaka druga, a kakav bi bio čovjek i trener da ne želim svaki ogled pobijediti. Sada je to Hajduk, poslije će doći Gorica, Dinamo itd. Mi svaku utakmicu želimo pobjediti.“

Sopić je govorio i o zdravstvenom stanju unutar svoje momčadi te rekao kako su trojica igrača upitna.

„Imamo manjih problema s Galešićem i Grgićem. Vidjet ćemo hoće li se oporaviti ili ostati u sadašnjem stanju. Imali smo lakšu provjeru protiv juniora, a Veiga je malo izvrnuo zglob. Ima distorziju i nisam siguran kakvo će biti njegovo stanje. Bojim se da neće biti na raspolaganju za subotu.“

Za kraj se govorilo o Marku Livaji. Bit će to prvi njegov dolazak na Rujevicu nakon što se na treningu reprezentacije u lipnju sukobio s navijačem.

„Ne mislim da će to prenijeti na travnjak. To sam govorio dok sam bio igrač, a i sada ću. Onaj tko je platio kartu ima pravo vikati što hoće. Što ja mislim o tome to je neka druga stvar. Najvažnije je da momčad bude izolirana od toga. Kao igrač igrao sam na sto ili ne znam koliko stadiona i kao trener vodio utakmice. Nisam svaki put bio sretan kako su se navijači protivničke, a nekad i moje momčadi ponašali. To je tako, dio folklora i s time živimo“, zaključio je Sopić. (G)



Tagovi

Željko SopićHrvatska nogometna ligaHNLHNK RijekaRijekaHajdukNK Hajduk SplitJadranski derbi

Ostale Vijesti