Šok u Ukrajini: Dnjipru prijeti gašenje?!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.06.16. | 12:56

Samo dvije godine nakon finala Europske lige, dugovi su postali neizdrživi...

Ukrajinski Dnipro je prije dvije sezone bio hit Europske lige, kada je u atraktivnom varšavskom finalu tijesno poražen od Seville rezultatom 3-2.

No, stvari su se radikalno promijenile od tad; mnogi će to u šali pripisati „hajdučkom prokletstvu“, pošto je Dnipro porazio splitske Bijele te 2014. u playoffu kvalifikacija za ulazak u Europa ligu. Naime, nakon što je zbog nagomilanih dugova klub dobio zabranu natjecanja u europskim natjecanjima ove sezone, crna sudbina mu prijeti i unutar granica domovine.

Dok dobar dio dugova nije podmiren ni prema nekadašnjem treneru Juandeu Ramosu, još uvijek aktualni trener Markevič tvrdi kako je klub samo njemu i njegovom stručnom stožeru duguje čak jedanaest plaća.

Ni dugovanja prema igračima nisu ništa manja, što je rezultiralo masovnim egzodusom iz svlačionice slavnog ukrajinskog kluba kroz proteklih mjesec dana. Nakon što su klub već napustili Anderson PicoMatheus, Chygrynskiy, Matos i Shakov, sve su s novim poslodavcima dogovorili Bezus, Zozulia te brazilski stoper Douglas. Ako na to dodamo da je Ruslan Rotan suspendiran na šest mjeseci zbog napada na suce u polufinalu ukrajinskog Kupa, jasno je da će klub imati popriličnih problema u kadrovskoj križaljci, ako uopće bude razloga da je sastavljaju.

Ukrajinski nogometni savez je kaznio Dnipro oduzimanjem 6 bodova u novoj sezoni te zabranom potpisivanja novih igrača. Klupski čelnici Rusol i Stetsenko su održali nekolicinu sastanaka s gazdom Kolomojskim, no konkretnog pomaka nema, dok istovremeno dolaze pesimistične izjave od strane trenera Marekeviča.

S obzirom na teške okolnosti, sve su jače glasine o moguća dva scenarija sudbine kluba iz Dnipropetrovska. Prvi je ustupanje svog mjesta u ligi ili fuzija s Dnjiprom iz Cherkasyja, drugi je ponovno pokretanje kluba uz pomoć novog investitora u 2. ligi, a treći je onaj najcrnji – potpuno gašenje kluba.

Bilo kako bilo, teški dani su pred klubom koji je prije samo dvije sezone bio nadomak osvajanju Europa lige…

(Foto: Action Images)


Tagovi

Juande RamosRuslan RotanDouglasDnjipro

Ostale Vijesti