Šok u Sjevernoj Americi: SAD izgubio od totalnog autsajdera i ostao bez Mundiala! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.10.17. | 08:07

Dramatičan rasplet u sjevernoameričkim kvalifikacijama.

Osim južnoameričkih, sinoć su završile i sjeverno američke kvalifikacije za SP, koje su završile prilično dramatično. Reprezentacija SAD-a ostala je bez Rusije, a Honduras, iako je na domaćem terenu svladao Meksiko, ne ide direktno na Svjetsko prvenstvo, već će morati u dodatne kvalifikacije protiv Australije.

Daleko najveće iznenađenje dogodilo se u Trinidadu i Tobagu. Amerikancima je trebao bod protiv najslabije momčadi skupine, koja je u prvih 9 kola upisala jednu pobjedu i osam poraza, uz gol razliku 5:18.

No, Trinidad i Tobago na poluvremenu je glovima Gonzaleza i nevjerojatnim pogotkom Jonesa vodio 2:0, da bi Christian Pulisic početkom drugog dijela zabio jedini pogodak za SAD. No, do kraja utakmice SAD nije uspio poentirati i nakon 1986. propustit će Svjetsko prvenstvo!

S druge strane, povijesni plasman na Mundial ostvarila je Panama. Karipska država od 4 milijuna stanovnika na domaćem je terenu s 2:1 svladala Kostariku koja je već osigurala plasman u Rusiju. Kostarika je povela u 36., a povijesni golove za Panamu u nastavku utakmice zabio je Gabriel Torres, inače napadač švicarskog Lausannea. No pogotku Torresa, prethodio je neregularni gol Pereza koji je bio sve samo ne - gol.

 

U dodatne kvalifikacije tako će Honduras iako je svladao najbolju momčad kontinenta Meksiko, na domaćem terenu s 3:2. Meksiko je vodio 1:0 i 2:1, no domaćini su u nastavku utakmice uspjeli preokrenuti i za svoj četvrti plasman na Svjetsko prvenstvo tražit će protiv Australije u dodatnim kvalifikacijama.

Sjevernoameričke kvalifikacije, posljednje kolo:

Trinidad i Tobago - SAD 2:1
Honduras - Meksiko 3:2
Panama - Kostarika 2:1

(Foto: Action Images)
 


Tagovi

Kvalifikacije za SP 2018

Ostale Vijesti