Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Šok na Poljudu, pobjeda Lokomotive! Junaci Mudražija i Čavlina, tragičari Livaja i Mikanović

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 16.03.24. | 19:09

Hajduk je napravio krivi korak u borbi za prvaka

Hajduk je doživio težak udarac šampionskim ambicijama nakon dvoboja s Lokomotivom koja je šokirala Bijele na Poljudu, pobijedila s 2-1. Apsolutni junak bio je Robert Mudražija s dva pogotka, ali i vratar gostiju Nikola Čavlina koji je kod 0-1 obranio kazneni udarac Marku Livaju, koji je tako ispao tragičar kao i Dino Mikanović koji je isključen zbog dva žuta kartona što su gosti iskoristili.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk sad s neugodnim rezultatom ide na stanku, vidjet ćemo hoće li biti kakvih potresa, jer je posustao u borbi za prvaka, a dolazi mu Dinamo.

Josip Brekalo se nije oporavio do kraj od ozljede kvadricepsa pa s njim nisu u Hajduku htjeli riskirati i tako nije bio ni u zapisniku. Još je problema imao Hajduk, vratar Ivan Lučić preskočio je posljednji trening zbog toga što je osjetio bol u stražnjoj loži, no ipak ga je medicinska služba osposobila da može stati pred vrata Bijelih. Na klupi je tradiocionano već kao podrška bio Ivan Perišić koji još čeka na povratak koji bi se mogao dogoditi sredinom travnja.

Veliki pljesak prije utakmice dobila su djeca iz Udruge Down Sindrom 21 koja su izašla s igračima Hajduka, jer je subota bila njihov dan.

Prva situacija vrijedna spomena bio je rani žuti karton koji je dobio Dino Mikanović zbog neopreznog starta, a kako mu je to treći, neće ga biti u Derbiju s Dinamom 30. ožujka na Poljudu. Uskoro je 'požutio' i Art Smakaj na drugoj strani, Igor Pajač zauzeo je odmah čvrst kriterij suđenja ne dozvolivši oštru igru.

Hajduk je opasno živio u 15. minuti kada je nakon prekida pucajući glavom Jon Mersinaj pogodio gredu,a lopta se odbila do Duje Čopa koji pokušao iz blizine također glavom, ali je Lučić bravuroznom intervencijom izbio u korner.

U 18. minuti je Hajduk tražio kazneni udarac zbog potencijalnog igranja rukom Mersinaja, ali se Pajač nije oglasio, vjerojatno mu je iiz VAR sobe sugerirano da niej kažnjiva, iako je dojam da je stoper Lokomotive micao ruku prilikom centaršuta Bijelih.

Nevolja za Hajduk se dogodila u 24. minuti kada je Mikanović zbog još jednog neopreznog starta, visokko podignute noge prema Marinu Leovcu, dobio drugi žuti karton i jedva napustio teren od muke.

Lokomotiva je uskoro iskoristila igrača više i nakon kornera došla u vodstvo kada je Čop spustio loptu za Roberta Mudražiju koji je pogodio glavom s dva metra pokraj nemoćnog Lučića, a pogodak ide na dušu Ismaelu Diallu koji je bio slabo postavljen.

Nakon još jedne greške Dialla, imao je Karlo Bartolec priliku za odvesti Lokomotivu na dva razlike, ali je pucao u blok splitske obrane koja se nekako izvukla.

Hajduk je bio potpuno bio konfuzan, Zvonimir Šarlija omogućio je priliku Marinu Šotičeku, ali je kasnije u padu spriječio čisti gol dobrom intervencijom ispravivši se.

Hajduk je bilo teško igrati s desetoricom, ali je ipak u 45. minuti stvorio šansu, s lijevoga krila pucao je Emir Sahiti, ali je lopta otišla malo pokraj druge vratnice.

Na kraju prvoga dijela isključen je zbog prigovora pomoćni trener Bijelih Dragan Blatnjak, a u unatoč negativnom rezultatu Torcida je pozvala igrače pred sjevernu tribinu i uputila im motivacijsku pjesmu.

U nastavku je Mislav Karoglan ubacio dva svježa igrača na lijevu stranu, ušli su mladi Šimun Hrgović i iskusni Laszlo Kleinheisler.

U 55. minuti Hajduk je imao najveću moguću prigodu, suđen je kazneni udarac nakon što je na ubačaj Rokasa Pukštasa rukom igrao Mateo Marić. S bijele točke je pucao Marko Livaja, pokušao 'panenkom' zabiti, ali je Nikola Čavlina obranio, pa se lopta odbila u vratnicu. Bila je to Čavlinina jubilarna stota obrana ove sezone.

Uskoro je nakon promašaje uslijedila kazna i Lokomotiva je otišla na dva pogotka prednsoti nakon što je Bartolec dodao do Mudražije koji je iskosa s desne strane 'probušio' Lučiča.

Malo zatim je i Čop imao još jednu priliku, bila je to matna situacija sa 14 metara, no nekadašnji igrač nije uspio pogoditi.

Na drugoj strani se sjajno za udarac izborio Livaja, pucao iz voleja atraktivno, ali još bolje je obranio Čavlina.  Imala je Lokomotiva ponovno još jednu šansu, ali slabo je pucao Mateo Marić.

Unatoč porazu posljednjih minutama s istoka se prolamala pjesma "Hajduk, šampion", no sada će to biti jako teško...

U zadnjim trenucima Livaja je škaricama zabio za 1-2, Hajduk je krenuo po poravnajnje rezultata,ali vremena nije bilo.


HAJDUK – LOKOMOTIVA 1-2 (0-1)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 22204. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Jerko Crnčić (Vrbovec). Četvrti sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). VAR: Patrik Kolarić (Čakovec). AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Hajduk (4-3-3): Lučić – Mikanović, Šarlija (od 77. N. Kalinić), Elez (od 67. Prpić), Diallo (od 46. Hrgović) – Pukštas, Sigur, Krovinović – Benrahou (od 67. Dajaku), Livaja, Sahiti (od 46. Kleinhesler). Trener: Mislav Karoglan.

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Bartolec, Mersinaj, Kalaica, Leovac – Smakaj (od 46. Smakaj), Marić – Šotiček, Mudražija, Goričan (od 80. Kastrati) – Čop. Trener: Silvijo Čabraja.

Strijelci: 0-1 – Mudražija (26., Čop), 0-2 – Mudražija (60., Bartolec)., 1-2 - LIvaja (90.+6)

Žuti kartoni: Mikanović, Sigur (Hajduk), Smakaj (Lokomotiva)

Crveni kartoni: Mikanović (24.-drugi žuti), pomoćni trener Blatnjak (45.+2) (Hajduk)




Tagovi

HajdukNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti