Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Šok na istoku države: Slavni hrvatski klub iznenada smijenio trenera!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.04.22. | 09:07

Jozinović: Nisam imao pojma da mi se sprema otkaz; Predsjednica Lasić: Lakše je smijeniti trenera nego 20 igrača

Nakon poraza od Osijeka II u 24. prvenstvenom kolu 2.HNL i Uskršnjih blagdana, slavni hrvatski prvoligaš Cibalia donijela je odluku o smijeni trenera Darka Jozinovića.

"Iznenađen sam, kako ne bih bio! Prije treninga sam razgovarao s predsjednicom Deom Lasić oko plana putovanja za Zaprešić, ništa nije ukazivalo na ovako nešto. Nakon treninga pojavili su se predsjednik nadzornog odbora Hrvoje Niče i član Darko Stojanović i dali mi do znanja da više nisam trener. Bio sam iznenađen i šokiran", rekao je Jouinović za Sportske novosti. .

Predsjednik NO-a kluba Hrvoje Niče istaknuo je da nije Nadzorni odbor smijenio Jozinovića: "Mi nemamo ni mandat za takvo što. Predsjednica je jedina ovlaštena osoba za donošenje takvih odluka. Mi smo nazočili sastanku kao njezina podrška. Odluku o smjeni podržavamo", rekao je Niče, a potom je izjavu dala i predsjednica Lasić:

"Jozinovićevu predanost poslu cijenimo, ali je činjenica da se šest kola prije kraja nalazimo u grčevitoj borbi za ostanak. Moramo prodrmati svlačionicu. Znate i sami da je lakše smijeniti trenera nego 20 igrača", rekla je za Sportske novosti.

Današnji trening vodit će Ivan Karaula, a Cibalia će do petka i prvenstvene utakmice protiv Intera objaviti ime novog trenera, tvrdi Lasić.

Jozinović je u 18 utakmica na klupi Cibalije zabilježio je sedam pobjeda, tri remija i osam poraza. Cibalija se nalazi na 13. mjestu ljestvice, a 'zona spasa' udaljena im je dva boda.



Tagovi

Cibalia2.HNL

Ostale Vijesti