Šok na Etihadu: Manchester City pod istragom FIFA-e zbog nepravilnih transfera

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.10.15. | 14:00

Manchester City bi mogao dobiti još jedno FIFA-inu suspenziju.

Nakon što im je prije nekoliko godina krovna svjetska nogometna organizacija smanjila mogućnost dovođenja novih igrača zbog nepoštivanja financijskog fair-playa, sada bi se klub s Etihada mogao suočiti s puno većom kaznom. Naime, FIFA ih istražuje zbog nepravilnosti vezanih uz transfer Eliaquima Mangale iz Porta.

Mangala je u redove 'Građana' došao prošle godine u transferu vrijednom 54 milijuna eura, a izgleda kako Manchester City tom prilikom nije poštovao zabranu miješanja 'trećih strana' u pregovore.

Naime, Porto je prije transfera imao samo 57% prava na Mangalu, a ostalo je držala agencija Doyen Sports. Iako će se i to uskoro zabraniti, trenutno agencije još uvijek imaju mogućnost suvlasništva nad igračima, ali ne i sudjelovanja u pregovorima prilikom transfera. FIFA je objavila kako sumnja da je Doyen ipak sudjelovao u transferima i to na pregovorima u Manchesteru pa bi i City i agencija mogli dobiti višemilijunske kazne, a klub čak i zabranu dovođenja novih igrača u nekoliko prijelaznih rokova, baš kao što to ne smije raditi Barcelona.

Više informacija o cijelom slučaju FIFA je najavila objaviti sljedećeg tjedna.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Eliaquim Mangala

Ostale Vijesti