Šok i nevjerica: Barcelona želi uskrslu zvijezdu MLS-a

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.12.19. | 16:18

Novi Kevin-Prince Boateng?

Zadnje dvije sezone jedna od najvećih zvijezda američke Major League Soccer jest Carlos Vela. Rekli bi i najveća, no u tom razdoblju je u istoj egzistirao Zlatan Ibrahimović, a s obzirom da nam je bitna naša osobna sigurnost, a Zlatan sve vidi i sve zna, ne bi išli toliko daleko da njegov najveći američki trn u oku proglasimo najboljim.

Bilo kako bilo, PONAJBOLJI igrač MLS-a u dvije je sezone postigao 48 golova, od toga 36 u sezoni 2019., na što je dodao 11 asistencija. Čini se da su navedene izvedbe bile dovoljne da privuče pažnju jednog od najvećih klubova svijeta, Barcelone.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Carlos Vela has received an offer from FC Barcelona. <a href="https://t.co/TKurVXsGcA">pic.twitter.com/TKurVXsGcA</a></p>&mdash; MLS Updates (@MLSnewss) <a href="https://twitter.com/MLSnewss/status/1204840524299079686?ref_src=twsrc%5Etfw">December 11, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Meksikanac je postao najpoznatiji u razdoblju kojeg je proveo u Arsenalu, a u njemu se nije baš proslavio. Došao je 2005. iz Guadalajare, a u sedam godina provedenih u Londonu upisao je svega 29 nastupa u Premiershipu i ukupno tri gola. Puno je vremena proveo na posudbama.

Prešavši konačno u Real Sociedad dao je naslutiti izvedbama da je u pitanju igrač koji zna igrati nogomet, a u Sjedinjenim Državama u dresu FC Los Angelesa je procvao. Mediji su priupitali njegovog suigrača iz reprezentacije, ali i igrača gradskog rivala LA Galaxyja, Giovannija Dos Santosa, o ovoj glasini:

„Istina je, ima na stolu ponudu Barce. Ali ne mogu vam reć koju će odluku donijeti“, rekao je lijevonogi ofenzivac.

„Sretan je u Los Angelesu, imao je spektakularnu sezonu, ali ne traži te Barcelona svaki dan. Kao Meksikanac, sretan sam radi njega.“

Vela će početkom ožujka navršiti 31 godinu, a Blaugrana ima na njegovim pozicijama na raspolaganju cijelu plejadu rješenja najviše svjetske klase u vidu Lea Messija, Luisa Suareza, Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea i Ansua Fatija. Najvjerojatnije je da će nogometni fanatici biti podijeljeni ukoliko dođe do ovog transfera, ali moguća namjera je da se osigura još veća dubina na pozicijama u kaznenom prostoru i nadomak njega.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Carlos VelaŽeljko VelaBarcelonaLos Angeles FCMLStransferi

Ostale Vijesti