Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Službeno: Veznjak koji je s Rijekom osvojio duplu krunu ostaje na Bliskom istoku, sljedeća postaja – Oman

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 08:14

Njegov brat ovog je ljeta za 1.8 milijuna eura prešao u Udinese

26-godišnji nigerijski veznjak Goodness Ajayi nakon razlaza s Kazma SC-om karijeru nastavlja Omanu. Nekadašnji krilni napadač Rijeke posljednje dvije sezone nikako ne uspijeva pronaći svoje mjesto pod suncem u klubu gdje bi sav njegov talent došao do izražaja pa je tako nakon jednogodišnje avanture u Astri Giurgiu na isti način zaključio i onu u Kazmi FC, dok se sad nada da će 'revitalizirati karijeru' u Saham Clubu

Ajayi je bio jako zainteresiran za povratkom u HNL. Imao je pozive iz 2. HNL (Opatija), ali u konačnici je ostao ostati na Bliskom istoku. Zanimljivo, Ajayi je jedan od rijetkih Nigerijaca koji su pod Matjažom Kekom ostali dio prve momčadi i povremeno dobivali priliku pokazati sve što znaju. Karizmatični Slovenac nije bio sklon davanju prilika mladim igračima već je kod njega vrijedilo isključivo jedno pravilo – igraju najbolji.

Ajayi je četiri sezone bio član prve momčadi Rijeke, skupio je kombinirano 29 nastupa i dva pogotka u 1.HNL, a može se pohvaliti i s europskim nastupom u prvoj fazi kvalifikacija za grupnu fazu Europske lige protiv Prestatyn Towna, odnosno Vikingura.

Osim Rijeke, Nigerijac je u 1. HNL još igrao i za Inter iz Zaprešića, ali se tamo zadržao tek godinu dana. Njegov mlađi brat Isaac Success ovog je ljeta Watford zamijenio Udineseom u transferu vrijednom 1.6 milijuna eura, dok je njihov bratić Junior Ajayi već pet godina član El Ahlyja koji ga je u svoje redove doveo za 2.5 milijuna eura.

Ajayi je u hrvatskom nogometu ukupno skupio 55 nastupa i šest pogodaka, a njegova trenutna tržišna vrijednost, koja se poprilično srozala nakon slabije dvije sezone, danas iznosi svega 150 tisuća eura.


Tagovi

Goodness AjayiHNK RijekaRijekaOman

Ostale Vijesti