Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Službeno: Varaždin ima novog napadača i vratara

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.02.24. | 12:55

Prijelazni rok u HNL-u traje do 15. veljače

Uoči susreta s Rudešom, koji je na rasporedu u petak u 17 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu, a u okviru 22. kola hrvatskog prvenstva, varaždinski nogometni prvoligaš službeno je potvrdio dolazak dvojice novih igrača, izvijestio je sportski direktor i trener Bumbara Nikola Šafarić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ugovor je potpisao napadač Marko Dabro (26), inače rođeni Vinkovčanin, a do sada član kineskog Beijing Guoana, dočim je drugi novopridošli igrač vratar Kruno Bašić (24) iz austrijskog Schwarz-Weiß Bregenza.

Trenutačno nema najava oko možebitnih odlazaka iz kluba

“Trenutno sve miruje”, rekao je Šafarić na konferenciji za medije uoči dvoboja s Rudešeom.

Je li ovime zaključen prijelazni rok za varaždinski klub ili postoji mogućnost da se još netko priključi?

“Vidjet ćemo hoće li se još nešto otvoriti, trenutačno smo dosta dobro popunjeni”, dodao je sportski direktor.

Marko Dabro svojevremeno je u Cibaliji postao najmlađi debitant u povijesti HNL-a, otišao je u Fiorentinu, no tamo se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi. Igrao je zatim u Gorici, ljubljanskom Bravu, BSK-u, a svoje najbolje igre imao je u Lokomotivi, gdje je u 30 utakmica zabio 14 golova i otamo otišao u kineski Beijin Guoan. Zatim se vratio u Europu, na posudbu u latvijsku Rigu, koja mu je istekla krajem prošle godine, a tamošnji trener Tomislav Stipić nije ga baš ‘gotivio’.

Kruno Bašić rodom iz Đakova, nogometnu je karijeru počeo u Osijeku, nakon čega je prešao u U17 momčad zagrebačkog Dinama, pa se vratio u Osijek, odakle je stigao u U19 momčad Rudeša. Potom se opet vratio u Dinamo, pa otišao u HAŠK s Peščenice, bio u drugoj momčadi Dinama, pa član Maksimira, nakon čega je iz Dinama otišao u slovački SFK Sered, pa se vratio u Dinamo i napslijetku od 2021. godine čuvao mrežu austrijskog Schwarz-Weiß Bregenza. (G)



Tagovi

Marko DabroKruno BašićNikola ŠafarićNK VaraždinZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti