DANIELE MASCOLO/Action Images
DANIELE MASCOLO/Action Images

Službeno: Tonali potpisao petogodišnji ugovor, odšteta svega 6.9 milijuna eura (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 17:45

Velika nada talijanskog nogometa riješila je klupsko pitanje.

Povremeni talijanski reprezentativac i ponajveća nada talijanskog nogometa, Sandro Tonali, i službeno je postao novi/stari igrač Milana. Rossoneri su otkupili njegov ugovor od Brescije za 6,9 milijuna eura, a uzmemo li u obzir da su posudbu platili 10 milijuna eura, Tonali je na San Siro trajno preselio za 16,9 milijuna eura.

Na svojim službenim stranicama Milan je potvrdio da je Tonalli potpisao petogodišnji ugovor, a od 21-godišnjeg veznjaka se očekuje da u narednim godinama bude glavni kreator igre Milana.

Prije nego li je prošlog ljeta završio na San Siru, za njegoim uslugama zainteresirani su bili klubovi diljem Europe. Od Manchester Uniteda, PSG-a i Bayerna, pa sve do Intera, Juventusa i Milana. Tonalli je izjavio kako se vodio srcem, a ne novcima, čime je odmah po dolasku bio jedan od onih koje su navijači – doduše putem malih ekrana – prisvojili.

Njegova prva sezona na San Siru bila je sve samo ne dobra. Skupio je 37 nastupa u svim natjecanjima, ali su rubrike golovi i asistencije ostale prazne. Sezonu ranije je u dresu Brescije skupio jedan pogodak i sedam asistencija u Serie A, a mnogi su vjerovali da će s boljim sugiračima taj učinak još i povećati. Ipak, nije isto igrati za Milan i Bresciju, ali u klubu nisu izgubili povjerenje u njega.

Što se tiče talijanske reprezentacije, Tonali je dosad skupio četiri nastupa za A vrstu, a svaki put kad je on igrao Italija je pobjeđivala (gol razlika 21:1 u četiri utakmice protiv Lihtenštajna, BiH, Armenije i Estonije).

Spomenimo za kraj kako Tonalli danas prema TM ima tržišnu vrijednost od 27 milijuna eura, a za svoje mjesto u početnoj postavi borit će se s Kessieom, Bennacerom, Pobegom i Krunićem.



Tagovi

Sandro TonaliMilantransferiLjetni prijelazni rokSerie ABrescia

Ostale Vijesti