Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Službeno: Tomislav Ivković ima novi posao

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 16:05

Iz fotelje na klupu.

Nije Tomislav Ivković dugo izdržao na poziciji sportskog direktora banjalučkog Borca. Početkom siječnja ove godine stigao je u Borac nedugo nakon što je otišao s klupe Željezničara, a nešto manje od četiri mjeseca kasnije postao je i novi glavni trener kluba.

 Nemanja Miljanović podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera nakon subotnjeg remija protiv Rudara (2:2), a ma službenim stranicama kluba potvrđeno je da će njegov nasljednik biti dosadašnji sportski direktor Tomislav Ivković čije će predstavljanje biti u ponedjeljak.

Ivković je u svojim trenerskim počecima bio pomoćnik pokojnog Zlatka Kranjčara u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, Al-Shaabu i Persepolisu, a prvi samostalni trenerski angažman imao je na klupi Međimurja. Na sjeveru Hrvatske nije se dugo zadržao, a najveći trag ostavio je na Kajzerici gdje je u dva navrata vodio Lokose i na klupi kluba s Kajzerice skupio 128 prvoligaških utakmica uz 48 pobjeda, 27 remija i 49 poraza.

„Razgovori su trajali skoro mjesec dana nakon čega sam došao do zaključka kako je ovo jedan veliki izazov za mene kao čovjeka, ali i kao nogometnog stručnjaka“, rekao je Ivković po dolasku u Borac na mjesto sportskog direktora.

Inače, Borac je prošle sezone bio prvak Premijer lige BiH, dok su sad na trećem mjestu s čak 22 boda manje od vodećeg Zrinjskog. Baš protiv Plemića će Ivković imati svoj trenerski debi na klupi Borca, a utakmica je na rasporedu sljedeće subote s početkom u 13 sati.


Tagovi

Tomislav IvkovićBorac Banja Luka

Ostale Vijesti