Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Službeno: Tomislav Butina preuzima ulogu direktora nogometne škole u Dinamu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 19:59

Nakon nekoliko dana neprovjerenih glasina, klub se oglasio i potvrdio nagađanja

Ususret početku priprema koji za Dinamo počinju u srijedu, u Dinamu je na meniju svojevrsna “rošada”. Prvo je Damir Krznar preuzeo funkciju trenera Dinama I naslijedivši na toj poziciji Igora Cvitanovića, a danas je još jedna plava legenda dobila novi angažman na Maksimirskoj 128.

Kako je klub objavio na svojem službenom Instagramu, Tomo Butina je novi direktor nogometne škole, a po preuzimanju funkcije je kratko izjavio “Prije svega želim izraziti veliku čast i zadovoljstvo imenovanjem direktora Dinamove nogometne škole. U sustavu sam jako dugo, prošao sam brojne sjajne trenutke još u svojoj igračkoj karijeri u dresu Dinama, a jako dobro poznajem sustav i način rada s mladim igračima u nogometnoj školi posljednjih godina gdje sam vodio vratarsku i akademiju i radio puno s mlađim kategorijama. Klub je puno resursa uložio i u tehničku potporu i brojna digitalna unaprjeđenja kroz posljednji period. Vjerujem da ćemo na razini škole u narednom razdoblju još više podignuti razinu kvalitete rada s mladim igračima u svim kategorijama. "

Podsjetimo, Tomislav Butina je s Dinamom prošao –sve. S Plavima je osvojio osam nacionalnih prvenstava, i pet nacionalnih kupova. Uspješan je bio i u Grčkoj, sjajno je branio za Olympiakos ali i Club Brugge. Sa svojim dugogodišnjim praktičnim iskustvom sigurno će biti pojačanje u nogometnoj školi.

Za kraj, kako prenosi službena facebook stranica Dinama, Tomislav Butina upisao je za Dinamo 223 službena nastupa kao vratar za vrijeme profesionalne aktivne karijere, a ukupno je prikupio 401 nastup u dresu plavih. Ujedno je član uže UEFA-ine stručne skupine čiji je zadatak organizirati edukacijske procese i pripremiti teren za uvođenje diploma za trenere vratara, a koja nosi naziv ''UEFA Goalkeeping Advisory Group''.


Tagovi

Tomislav ButinaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti