Službeno: Suso više nije igrač Milana, iznos transfera – 24 milijuna eura (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 20.07.20. | 18:41

Prije četiri i pol godine Španjolac je na San Siro stigao iz Liverpoola za svega 1,3 milijuna eura.

26-godišnji veznjak od sljedeće sezone branit će boje Seville, a upravo je klub iz Andaluzije na svojim službenim stranicama potvrdio ovaj transfer.

Suso je sa 16 godina otišao u Liverpool koji ga je kao kadeta doveo iz matičnog mu kluba Cadiza za svega 60 tisuća eura. Španjolac je u dresu engleskog velikana skupio 21 nastup (jedan pogodak i jedna asistencija), a nakon što je „zabljesnuo“ u sezoni 13/14. kad su ga Redsi posudili Almeriji, čelnici Milana shvatili su kako ovaj mladić ima izniman potencijal te su ga „ukrali“ Liverpoolu za svega 1,3 milijuna eura.

Suso je s vremenom postao jedan od glavnih veznjaka momčadi, ali je njegova velika želja bila da se vrati na Pirenejski poluotok. Ovog siječnja čelnici Milana odlučili su udovoljiti njegovim željama pa je tako ovog siječnja Suso otišao na polugodišnju posudbu u Sevillu, a iako u svojem novom klubu nije prikazao neke vrhunske izvedbe, trostruki osvajač Europske lige odlučio je otkupiti njegov ugovor za 24 milijuna eura.

Da budemo precizniji, nije taj otkup bio samo želja Andalužana, već se opcija otkupa aktivirala onog trenutka kada je Sevilla sezonu okončala na mjestu koje dogodine vodi u Ligu prvaka...

Dodajemo za kraj kako je Suso odigrao pet utakmica u dresu Furije te da je sa svojim novim klubom potpisao četverogodišnji ugovor.

 

 

(foto: ALBERTO LINGRIA – Reuters)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiSuso

Ostale Vijesti