KAI PFAFFENBACH - Action Images
KAI PFAFFENBACH - Action Images

Službeno: Sosa dobio novog suigrača, Stuttgart doveo veznjaka Fenerbahčea

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 10:18

Navodno su ga pratili Schalke, BVB, Hoffenheim, Manchester United i Barcelona.

Talentirani veznjak Fenerbahčea, Omer Beyaz, od ovog se siječnja povezivao sa Stuttgartom, a izgleda kako je četiri mjeseca kasnije cijeli posao zgotovljen. Njemački Sky piše kako su klub i igrač postigli dogovor, novoj momčadi priključit će se na početku sljedeće sezone, a s novim klubom potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Turski U-21 reprezentativac u Stuttgart dolazi kao slobodan igrač budući da je ovog siječnja ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s matičnim Fenerbahčeom.

Za Stuttgart je ovaj transfer ujedno i prvi službeno dogovoren posao nadolazećeg ljeta, a njemački mediji pišu kako je Beyaz bio na meti Schalkea, BVB-a, Hoffenhaima, Manchester Uniteda i Barcelone. Ipak, Stuttgart je bio najbrži, najkonkretniji i promptno su reagirali u svim situacijama kako bi doveli talentiranog veznjaka za kojeg vjeruju da je u stanju ostvariti veliku karijeru ako se nastavi razvijati onako kako oni to predviđaju.

Bayez je produkt Fenerbahčeove škole nogometa, igrao je za U-17 i U-19 reprezentaciju, a poznat je po tome što je drugi najmlađi debitant u povijesti turske Super lige.

„On je tehnički izvrsno potkovan igrač koji često gleda kako završiti napadačke akcije“, riječi su Gokhana Yagmura, TM-ovog specijalista za tursko područje. Zanimljivo, i njega su tamošnji mediji prozvali turskim Messijem, ali ta fraza je toliko upotrebljavanja posljednjih godina da je izgubila na težini u potpunosti.

Dodajemo za kraj kako je Fener htio potpisati višegodišnji ugovor s talentiranim veznjakom, ali je on njihovu ponudu odbio jer mu klub nije garantirao minute u prvoj momčadi. Ove sezone skupio ih je 82 u tri nastupa, a to je nešto čime on ni u kojem slučaju nije zadovoljan.


Tagovi

StuttgarttransferiFenerbahçeBorna Sosa

Ostale Vijesti