Rijeka poslala braniča na posudbu u Slovačku, evo i tko je „kriv“ za to

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.09.20. | 08:36

Riječka kolonija kod poznatog imena.

Ono što se posljednjih dana nagađalo, sada je dobilo i službenu potvrdu. Jasmin Čeliković odlazi na jednogodišnju posudbu u slovački Sered.

Talentirani branič, koji je u omladinski pogon Rijeke stigao 2015. godine iz Zagreba, protekle dvije sezone proveo je na posudbama, prvo u zaprešićkom Interu, a ona i u Zrinjskom iz Mostara.

Čeliković igra na mjestu središnjeg braniča, a po potrebi može igrati i na mjestu defenzivnog veznjaka. Standardni je član U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine (četiri nastupa), a ranije je prošao sve mlađe kategorije bh. reprezentacije.

Sered već nekoliko godina gaji dobre odnose s Rijekom, a dodatni razlog zašto bi čelnici kluba s Kvarnera slali svoje mlade i talentirane igrače u slovačku Fortuna ligu leži u tome što je trener Sereda Peter Lerant, nekadašnji branič koji je tri godine bio dio riječke svlačionice.

Čelikovića će u novom klubu dočekati Denis Bušnja, Dino Šehar i Roko Jureškin, a proteklih godina u Seredu su na posudbi bili Matej Vuk i David Nwolokor.

Dodajemo za kraj kako je ugovorno vezan za Rijeku još godinu dana, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 150 tisuća eura.

(foto: Matija Habljak/PIXSELL)

 


Tagovi

Jasmin Čeliković

Ostale Vijesti