Službeno: Rijeka dovela napadača iz bečke Austrije

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 17:35

Prati ga kontroverza vezana uz njegovu pravu godinu rođenja...

Rijeka je službeno predstavila svoje novo pojačanje.

Riječ je o golgeteru bečke Austrije, Sterlingu Yatekeu, koji je stigao na posudbu do kraja aktualne sezone.

Yateke je 20-godišnji centralni napadač iz Srednjoafričke Republike, koji je u austrijsku prijestolnicu stigao prošle zime iz finskog TPS-a. U prvoj momčadi bečke Austrije odigrao je kroz ovu i prošlu sezone tek 103 minute sveukupno (pet ulazaka s klupe za pričuve) te nije uspio zabiti gol zbog skromne minutaže.

Ipak, bio je redovan starter u drugoj momčadi Austrije te je prošlog proljeća zabio četiri gola, a ove jeseni tri za Austriju 2.

Mladi Afrikanac visok je 184 centimetra i trebao bi biti konkurencija Antoniju Mirku Čolaku u vrhu napada te je doveden kao zamjena za Jakova Puljića koji je minulog vikenda postigao prvijenac za svoj novi klub, poljsku Jagielloniju.

„Zadovoljan sam što sam došao u Rijeku. Došao sam se dokazati jer Rijeka je dobra momčad. Mlad sam igrač i moram se razvijati. Došao sam učiti, razvijati se i pomoći momčadi. Znam da je Rijeka dobar klub i ovo je veliki izazov za mene. Igrao sam u Finskoj, zatim u Austriji Beč. Nije bilo lako otići u Finsku jer to je zahtijevalo prilagodbu na novi život i nikad nije lako napustiti svoju zemlju. Uzori? Samuel Eto'o i Brazilac Ronaldo, ja sam napadač tako da želim igrati kao i oni. Kada sam bio mlađi trenirao sam i košarku i jednostavno sam volio gledati Jordana. Nogomet sam počeo igrati s deset godina. I moj otac je bio nogometaš tako da je tu krenula ljubav prema nogometu“, rekao je Sterling Yateke po predstavljanju za službene klupske stranice.

Ima i jedna "pikanterija" vezana uz Sterlinga koja se spominje na Wikipediji pod njegovim imenom. Naime, neki su mediji ranije tvrdili da je Yateke rođen 1992. godine, a ne 1999. godine, što je pokrenulo dosta spekulacija o njegovoj stvarnoj godini rođenja.

(Foto: HNK Rijeka)


Tagovi

Sterling YatekeAustria BečSrednjoafrička Republika

Ostale Vijesti