REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Službeno: PSG prodao Juliana Draxlera na Bliski istok

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 21:12

Transfer tržnica još uvijek nije gotova.

Njemački veznjak Julian Draxler (29) napustio je Paris Saint-Germain i karijeru će nastaviti u Al-Ahliju, objavili su francuski i katarski klub. Draxler, koji je za PSG igrao od 2017., potpisao je ugovor na dvije godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nijemac se u Katru pridružio još jednom bivšem veznjaku Parižana, Marcu Verrattiju, koji je otišao iz PSG-a u Al-Arabi SC, kao i branič Abdou Diallo.

Time je okončana ne pretjerano uspješna veza Draxlera i PSG-a, koji je za njegove usluge Wolfsburgu prije pet i pol godina platio 36 milijuna eura. Draxler je za Parižane odigrao više od 200 utakmica, ali ni u jednom trenu nije se nametnuo kao nedodirljiv član udarne momčadi i nositelj igre. Pored toga, znatan teret predstavljala je i njegova prilično visoka plaća od sedam milijuna eura po sezoni. U novom klubu zadržat će primanja u tom razredu, dok će PSG-u pripasti devet milijuna eura odštete, kako su izvijestili Le Parisien i Transfermarkt.

Odlaskom Draxlera, transfer rubrika odlasci još je popunjenija u Parizu. Podsjetimo, klub su ovog ljeta za ukupno 200 milijuna eura odšteta napustili Neymar, Verratti, Diallo, Bitshiabu, Icardi, Wijnaldum, Paredes i Ebimbe. Nakon isteka ugovora PSG je ostao i bez Messija, Ramosa te Pembelea, dok su na besplatnim posudbama završili Xavi Simons, Bernat i Dagba. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Julian DraxlerPSGParis Saint-GermainLigue 1Katar

Ostale Vijesti