Službeno: Osijek potpisao novo pojačanje, stigao odlični veznjak

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 28.09.20. | 14:12

28-godišnjak je potpisao na dvije plus jednu sezonu.

Ono što je Germanijak prvi u Hrvatskoj doznao prošli tjedan, danas se i službenoi obistinilo. Josip Vuković novi je igrač Osijeka i još jednu u nizu pojačanja koje je Nenad Bjelica doveo u Gradski vrt.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2973792806060334&show_text=true&width=552&height=514&appId" width="552" height="514" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Dosadašnji prvotimac portugalskog prvoligaša Maritima s Bijelo-plavima je potpisao dvogodišnji ugovor (s opcijom + 1) i odmah se stavio na raspolaganje stručnom stožeru. Riječ je o zadnjem veznom koji ima značajno iskustvo iz vrlo jake lige kakva je zasigurno portugalska Primeira NOS. Prošao je Vuković mlađe kategorije Hajduka, zapažen i u državnoj selekciji U-19, zatim je bio na kaljenju u Dugopolju, vratio se na Poljud i zaigrao u HNL-u. Nosio je dres i pulske Istre 1961, RNK Split, bosansko-hercegovačkog Viteza i Olimpika iz Donjecka.

Nakon svega osam odigranih utakmica za Ukrajince, Vuković je u ljeto 2018. godine dobio poziv iz Maritima i nije morao puno razmišljati jer je to bio značajan iskorak u njegovoj karijeri. Postao je standardan u najboljem sastavu o čemu govore i 54 odigrane utakmice u prethodne dvije sezone. Trenutno je na Transfermarktu procijenjen na 700.000 eura, a mediji su ga u zimu 2019. dovodili u vezu i s nekim engleskim klubovima. U Osijek je stigao kao slobodan igrač i sigurno će biti još jedna kvalitetna opcija u sredini terena. Za Maritimo je posljednju utakmicu odigrao 19. srpnja protiv Vitorije.

(foto: NK Osijek)

 


Tagovi

Josip Vuković

Ostale Vijesti