Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Službeno: Osijek doveo ponajboljeg veznjaka BiH Premijer lige, dogovorena je trogodišnja suradnja (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 15:18

Nenad Bjelica slaže križaljku za sljedeću sezonu.

Amer Hiroš i službeno je predstavljen kao novi igrač Osijeka.

Ponajbolji igrač BiH Premijer lige netko je koga se dugo povezivalo sa Sarajevom, ali je u konačnici ipak ostao u Mladosti kako bi izborio ostanak u ligi. U konačnici, to je i uspio, a u njegovom sada već bivšem klubu o njemu su imali samo riječi hvale.

„Hiroš je postigao dogovor. Uskoro ide i ostali su još detalji“, rekao je prije nekoliko dana Mensur Mušija za Sportsport.ba.

Izgleda kako su detalji sad i dogovoreni, a Hiroš je potpisao trogodišnji ugovor s Osijekom.

Bijelo-plavi su doveli Hiroša bez da je za njega plaćena ikakva odšteta, a 24-godišnji Sarajlija jednako kvalitetno može pokriti pozicije lijevog krila i središnjeg veznjaka.

"Prije svega, iskoristio bih priliku zahvaliti se svom sada već bivšem klubu Mladost Kakanj, od predsjednika, stručnog stožera i posebno suigrača. Tamo mi je zaista bilo lijepo i drago mi je da momčad ostaje u Ligi. Bio sam desetka i kapetan, a došao sam kod njih na probu i to još iz Prve lige Federacije BiH. Inače, „Željino“ sam dijete, prošao sam na Grbavici mlađe kategorije, nastupio u nekoliko seniorskih prvenstvenih utakmica, čak i u Europi. Kasnije sam krenuo nekim drugim putem, tražeći svoju nogometnu afirmaciju", rekao je za web stranice NK Osijeka Amer Hiroš pa dodao:

"Čuo sam već na zimu da sam Osječanima „na radaru“. Znam da dolazim u veliki klub, a posebno mi je drago zbog trenera Bjelice i suradnje s njim. I on je bio „desetka“ i to jako dobra, što je meni bitno u smislu onoga što očekujem u novoj sredini. Pratio sam HNL i vidio da utrka za prvaka dugo nije dugo bila tako neizvjesna. Uvjerio sam se u kvalitetu momčadi koja igra napadački nogomet koji meni najviše odgovara. Na kraju smo se dogovorili na obostrano zadovoljstvo. Naravno da priželjkujem uzlet u karijeri, puno očekujem i od sebe i od momčadi. U Osijeku sam prepoznao mentalitet koji, uz sve ostalo, može biti presudan i za osvajanje titule prvaka", dodao je novi igrač Osijeka, nakon čega je riječ pripala treneru Nenadu Bjelici.

"Jako smo sretni da smo uspjeli dovesti jednog od najboljih igrača bosansko-hercegovačke lige koji je u odličnim godinama, a bio je i kapetan svoje dosadašnje momčadi, što također govori o njegovim kvalitetama. Igrač je koji može biti vrlo konkretan na krilu ili u sredini terena, iza napadača. Vrlo je nezgodan u igri „jedan na jedan“, sposoban je stvoriti višak, isto tako i u tranziciji može biti opasan kao i na malom prostoru. U svakom slučaju, vrlo interesantan igrač i nadam se da će nam pomoći u nastojanju ostvarenja naših ciljeva i veselimo se njegovom dolasku", zaključio je strateg Osijeka




Tagovi

Nenad BjelicaAmer HirošOsijekHNLPrva HNL

Ostale Vijesti