REUTERS/Alexander Nemenov
REUTERS/Alexander Nemenov

Službeno: Nikola Vlašić je novi igrač West Hama

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 10:15

Hrvatski reprezentativac ima novi klub

Cijelo ljeto trajala je transfer saga oko odlaska Nikole Vlašića iz moskovskog CSKA. Prvo je grizao Milan, pa Zenit, a naposljetku najkonkretniji je bio West Ham gdje će hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru.

23-godišnji ofenzivni vezni potpisao je ugovor na pet godina u drugoj prilici da se dokaže u Premier ligi. West Ham je Rusima na račun uplatio 29 milijuna eura, a mogući su i kasniji bonusi.


Vlašiću je ovo druga prilika u Premier ligi nakon što se u Evertonu nakon dolaska iz matičnog Hajduka nije uspio nametnuti. Sada dolazi kao zreliji igrač i ponajbolji igrač ruskog prvenstva.

Čekičari Vlašića opisuju kao tinejdžersko čudo splitskog Hajduka koji je već odigrao više od 250 seniorskih utakmica, postigao 33 gola i pomogao još 21 za CSKA u prethodne tri sezone, a proglašen je nogometašem godine u Premijer ligi Rusije 2020.

Navode kako je Vlašić opsežno praćen i kako će kao kreativni napadač donijeti vrhunsku kvalitetu u momčadi Davida Moyesa.

Podsjetimo, Vlašić je ovog ljeta htio napustiti Rusiju. Želio je prijeći u Milan koji je moskovskom CSKA nudi tek posudbu s pravom otkupa što se Rusima nije sviđalo jer su željeli novac odmah. Konkretnu ponudu poslao je i Zenit, no ta se opcija nije svidjela našem reprezentativcu koji je želio iz Rusije.

Na kraju se ponuda West Hama pokazala najidealnijom, a da je dostojan i engleske Premier lige tek će pokazati.


Tagovi

Nikola VlašićCSKA MoskvaMilanZenitPremier ligaPremiership

Ostale Vijesti