Nikola Jurčević dobio otkaz nakon manje od dva mjeseca u Dinamu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.05.18. | 13:26

Oglasio se GNK Dinamo.

Nikola Jurčević više nije trener GNK Dinama, oglasio se klub u kratkom priopćenju na službenoj stranici. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Odlukom Izvršnog odbora GNK Dinamo, g. Nikola Jurčević više nije glavni trener prve momčadi.

Trener je obaviješten o odluci kluba, a o daljnjim događanjima vezanim za prvu momčad i stručni stožer Dinamo će pravovremeno putem web stranice obavijestiti javnost, navijače i medije.“

>> Jurčević na pragu odlaska, hoće li dočekati finale Kupa?

Nakon što je vodio Dinamo u sezoni 2003./04. i početkom sezone 2004./05., Jurčević se vratio u Dinamo ovog proljeća nakon što je Mario Cvitanović dobio otkaz zbog serije loših rezultata u prvenstvu.

Jurčević je mandat na klupi Dinama otvorio domaćom pobjedom nad Rudešom nakon koje je uslijedio remi bez pogodaka u Zaprešiću. Zatim je ostvario prvu od dvije ključne pobjede na Dinamovoj klupi i svladao je Rijeku u polufinalu Kupa s 3:0 za plasman u finale.

Uslijedile su pobjede nad Istrom (4:0) i Cibalijom (2:0) u gostima, nakon koje kreće crna serija zbog koje je Jurčević nakon manje od dva mjeseca na klupi Modrih dobio otkaz.

Prvo je izgubio od Osijeka na Maksimiru (0:1), zatim je s 2:1 svladao Hajduk na Poljudu i maltene riješio pitanje prvaka, da bi od tada u četiri utakmice upisao jedan remi (Slaven Belupo 2:2) i čak tri poraza (Rijeka 0:1, Lokomotiva 1:3 i Rudeš 0:1).

Ukupni omjer Nikole Jurčevića u kratkom drugom mandatu na klupi Dinama je pet pobjeda, dva remija i četiri poraza uz gol-razliku 16:9.

Još se ne zna koji će trener voditi Dinamo u posljednjem kolu prvenstva protiv Intera (subota) i u finalu kupa protiv Hajduka (srijeda).

Uskoro opširnije…

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Nikola Jurčević

Ostale Vijesti