HNK Gorica
HNK Gorica

Službeno: Napadač bogatog životopisa s preko 130 golova u Nizozemskoj pojačao Goricu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 12:04

Turopoljci su predstavili novo pojačanje

Kako je bila najavljena bomba iz Gorice za vikend danas je i odjeknula službeno. Novo pojačanje Turopoljaca je napadač bogatog životopisa Tim Matavž. Dva dana prije prve utakmice nastavka sezone, one protiv Varaždina, 34-godišnji bivši slovenski reprezentativac stavio je potpis na ugovor s Goricom do 2024. godine i nosit će broj 89.

„Zadnji dani su bili naporni, događalo se puno stvari, ali na kraju je sve ispalo kako treba i nadam se da će tako biti i u budućnosti“, rekao je po dolasku u Goricu kao slobodan igrač, a posljednji klub mu je bila ciparska Omonia.

Nogomet je počeo igrati u slovenskoj Gorici, a inozemnu karijeru nastavio je u Nizozemskoj, zatim u Njemačkoj, Italiji, UAE, Turskoj, Cipru, a hrvatska Gorica će mu biti 12 klub u karijeri. Ostvarivao je više milijunske transfere, najveći trag ostavio je u Nizozemskoj, okušao se i u dvije Lige petice, 'bacio je oko' čega ima na Bliskom istoku, oprobao se u Turskoj, a posljednje i Cipru gdje je igrao za Omoniju od veljače prošle godine. U razmaku od 10 godina, od 2010. do 2020. godine, bio je i slovenski reprezentativac, skupio je 39 nastupa i 11 pogodaka za izabranu vrstu, osjetio čari velikog prvenstva (SP 2010.), a njegova reprezentativna karijera je započela i završila s Matjažom Kekom od kojeg je sigurno dobio pokoji savjet kad se pojavila kombinacija oko dolaska u HNL.

Matavž je najbolje dane svoje karijere proveo u Groningenu (101 nastupa, 46 pogodaka, 12 asistencija) te PSV-u (102 nastupa, 44 pogotka, 18 asistencija) te Vitesseu (90 nastupa, 41 pogodak, 7 asistencija), dok se u Ligama petice okušao u dresu Augsburga (34 nastupa, 3 pogotka, 2 asistencije) te Genoe (7 nastupa).

„Želim pomoći mladim igračima s iskustvom koje imam. Raspitao sam se o klubu prije dolaska, čuo sam pozitivne stvari, a i kuća mi je blizu tako da mi je bilo još lakše odlučiti se“, zaključio je napadač koji neće imati pravo nastupa protiv Varaždina, a debitirati može protiv Dinama.



Tagovi

HNK GoricaTim MatavžNenad ČrnkoHNLHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2023.

Ostale Vijesti