Reuters/Action Images/Matthew Childs
Reuters/Action Images/Matthew Childs

Službeno: Najskuplji igrač Championshipa za 34 milijuna eura prešao u klub iz Premier lige

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 06.05.23. | 08:39

Rekordna prodaja Watforda.

Možda i najugodnije iznenađenje ove sezone u Premier ligi je Brighton. Igraju fantastično i nalaze se na pragu Europe, a kako to velike momčadi često i rade, krenuli su u slaganje momčadi za novu sezonu i prije nego je aktualna završila.

Službeno je potvrđeno kako brazilski napadač Joao Pedro (21) na koncu sezone napušta Watford i karijeru će nastaviti u redovima Brightona. Pedro je za Brighton potpisao ugovor na pet godina, a kako prenose engleski mediji, Watford će dobiti 34 milijuna eura što je rekordna odšteta koju je ikada platila momčad sa Gtech Community stadiona.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Joao je bio naša dugoročna meta, a također je privukao veliko zanimanje iz cijele Europe," rekao je tehnički direktor Brightona David Weir.

"On je briljantan mladi talent, tehnički vrlo dobar, brz i s okom za gol. Vrlo će dobro nadopuniti našu postojeću napadačku liniju," dodao je.

Pedro je u Watford stigao 2020. iz Fluminensea za 11,5 milijuna eura i u 80 nastupa zabio je 24 gola. Ove sezone u 25 nastupa postigao je 11 golova i asistirao za još četiri. Prema Transfermarktu, Joao Pedro je najskuplji igrač Championshipa.

Brighton je trenutačno šesti na ljestvici i na pragu je plasmana u neki od europskih kupova po prvi put u svojoj povijesti.

(hina/I.M.)


Tagovi

Joao PedroWatfordBrightonPremier liga

Ostale Vijesti