Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Službeno: Mladi napadač Hajduka na posudbi u LASK-u

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 10:30

Još u subotu je napustio trening bazu bijelih u Bad Waltersdorfu i stigao u Linz na liječničke preglede koje prošao, a danas je njegova posudba u LASK-u i službena

Hajduk i LASK dogovorili su još prošli tjedan jednogodišnju posudbu za 20-godišnjeg napadača bijelih Marina Ljubičića, a sad je to postalo i službeno. Austrijski klub ima i opciju otkupa mladog napadača kojeg Transfermarkt cijeni na milijun i pol eura. Ljubičić inače s Hajdukom ima ugovor do 2026. godine, ali u konkurenciji Marka Livaje, Nikole Kalinića i Jana Mlakara nije se uspio prošle sezone nametnuti u prvoj momčadi u koju je ušao kao najbolji strijelac juniorske lige.

Nastupio je prošle sezone 30 puta za Hajduk u HNL-u te zabio dva gola i tri puta asistirao, dok je u kup natjecanjima bio bolji. Za četiri nastupa u Kupu zabio je isto toliko golova, a u dva nastupa Konferencijske lige zabio je isto toliko golova Bio je to dobar početak kad je u prvoj utakmici protiv kazahstanskog Tobola na Poljudu tresao dva puta mrežu u pobjedi od 2:0. U Kupu je tresao mrežu u prve tri utakmice, zaigrao je i u polufinalu ali bez zabijenog gola dok u finalu nije dobio minutažu kad su bijeli podignuli trofej.

S LASK-om je praktički pao dogovor još prošlog tjedna kad je Ljubičić u subotu napustio trening kamp u Bad Waltersdorfu i pozdravio se sa suigračima. Otišao je tad na liječničke preglede koje prošao i od danas postao službeno igrač LASK na posudbi.

Uz opciju LASK-a, priželjkivalo se da će možda ostati u HNL-u, točnije u Istri 1961 gdje su ga željeli trener Gonzalo Garcia, ali i sportski direktor Saša Bjelanović. Nakon što je prošle sezone bljesnuo Beljo u dresu Istre, očekivalo se da bi isto mogao i Ljubičić napraviti, ali odlučio se okušati u austrijskoj Bundesligi.

Tu se očekuje da će zamijeniti austrijskog napadača Marka Raguža koji je dres LASK-a zamijenio za onaj bečke Austrije u transferu vrijednom 1.3 milijuna eura. Ovaj austrijski napdač hrvatskog porijekla bio je i suigrač Hajdukovog veznjaka Lukasa Grgića.

Video s kojim je Ljubičić predstavljen u novom klubu pogledajte OVDJE


Tagovi

Marin LjubičićHajdukLASK Linz

Ostale Vijesti