Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Službeno: Miljenik Nenada Bjelice ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 31.08.21. | 21:07

Bjelica ga je vodio u tri različita kluba

Mario Šitum, službeno igrač Reggine do 2023. prešao je na posudbu u Cosenzu do kraja sezone 2020/21. Obje momčadi natječu se u drugoj talijanskoj ligi, a Šitumu će ovo biti deveti klub u karijeri, treći u Italiji.

Šitum je kao kadet stigao u Dinamo iz Španskog s time da je prve nogometne korake napravio u obližnjoj Kustošiji. Za prvu momčad Dinama debitirao s 18 godina, sezonu kasnije igrao je odlično, zabio je četiri u tri utakmice, da bi na zimu bio poslan u Lokomotivu, pa u Speziju u kojoj se prvi put susreo s Nenadom Bjelicom. Osječki strateg potom ga je pozvao kod sebe u Lech, također na posudbu iz Dinama, a onda ga je vodio i u matičnom klubu.

Za Dinamo je ukupno odigrao 90 utakmica, zabio je 10 golova i upisao šest asistencija, a onda je početkom 2020., dok je Bjelica još bio u klubu, definitivno napustio Maksimir i prešao u turski Kayserispor. Međutim, stigla je korona te se Šitum na ljeto vratio bliže domovini, u Reggio Calabriju.

Prošle sezone zabio je dva u 20 utakmica u Serie B, a sada je prešao u Cosenzu klub koji je prošle sezone ispao iz Serie B, ali je ostao u njoj nakon što je Chievo proglasio bankrot.


Tagovi

Mario ŠitumDinamo ZagrebReggina 1914

Ostale Vijesti