Pixsell
Pixsell

Službeno: Mile Škorić više nije igrač NK Osijeka

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 30.03.23. | 13:53

Rekorder po broju nastupa u bijelo-plavom dresu i istinska klupska legenda karijeru nastavlja u Kini.

Na društvenim mrežama NK Osijeka osvanula je potvrda kako dugogodišnji kapetan Mile Škorić više nije član Bijelo-plavih te će karijeru nastaviti u kineskom prvoligašu Cangzhou Mighty Lions.

Nakon dugog putovanja na Daleki istok, prošao je liječnički pregled i potpisao ugovor na 2 plus 1 godinu, kako je unaprijed bilo i dogovoreno. Škorić će biti jedan od petorice stranaca, koliko ih je u Kini maksimalno dopušteno u igračkom kadru i odmah se stavlja na raspolaganje stručnom stožeru. Inače, tamošnje prvenstvo starta sredinom travnja i do tada će se bivši bijelo-plavi imati vremena bolje upoznati sa svojim novim suigračima i trenerima kao i sa zahtjevima koji ga očekuju na terenu.

Škorić je klupski je rekorder u eri hrvatske državne samostalnosti s 337 natjecateljskih nastupa, a čak u njih 152 je nosio kapetansku vrpcu! Upravo je stoga jedan od onih protagonista HNL-a koje se naziva i titulira ikonama, uz neprijepornu činjenicu da je bio jedan od oslonaca naše momčadi dugi niz godina. Dosegnuo je i reprezentativnu razinu te sudjelovao u sedam utakmica Vatrenih.

Odšteta za Škorića je klupska tajna, ali iz kluba mu ni u kojem slučaju nisu htjeli raditi probleme kad je već na stol stigla 'nemoralna' ponuda s kojom će si legenda Bijelo-plavih osigurati egzistenciju. Iako odlazi bez osvojenog trofeja, njegovo će ime zauvijek ostati zlatnim slovima upisano u povijesne knjige kluba.


Tagovi

Mile ŠkorićOsijek

Ostale Vijesti