Službeno: Leeds doveo bivšeg igrača Reala za 20 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 16:47

Sedmo pojačanje za Marcela Bielsu.

Uprava Leedsa naumila je da njihov klub ostane u prvoligaškom društvu nakon što su punih 16 godina izbivali iz jedne od dvije najkompetitivnije lige na svijetu. Iz tog razloga uložili su popriličan novac u transfere ovog ljeta, a do danas su potrošili 58 i pol milijuna eura na šest pojačanja.

Najskuplje je plaćen Rodrigo za kojega je Valencia inkasirala 30 milijuna eura, Helder Costa je iz Wolvesa doveden za 17,7 milijuna, dok je njemački reprezentativac Robin Koch plaćen Freiburgu 13 milijuna. Još su došli i vratar Loriena Illan Meslier (6,5 mil.) i 18-godišnji napadač Wigana, Joe Gelhardt (1 mil.), a na posudbu je dovedeno krilo Manchester Citya Jack Harrison.

Danas je stiglo i sedmo pojačanje, i to iz redova Real Sociedada.

Riječ je Diegu Llorenteu, 27-godišnjem stoperu koji je izdanak škole nogometa madridskog Reala. Ipak, u dresu Kraljevskog kluba nije se uspio etablirati, skupio je tek pet prvenstvenih nastupa od kojih je posljednji stigao u sezoni 2013./14., a kasnije je bio standardan u Malagi te potom i u San Sebastianu zadnje tri sezone, a prošle je bio važna karika u pohodu na šesto mjesto i plasman u Europsku ligu.

Klub s Elland Roada za povremenog španjolskog reprezentativca (pet nastupa) isplatit će Baskima okruglih 20 milijuna eura, a zanimljivo, Real Madridu ide od tog iznosa čak četiri milijuna.

Diego Llorente je potpisao četverogodišnji ugovor s Peacocksima.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/d4vUm6XRNL">pic.twitter.com/d4vUm6XRNL</a></p>&mdash; Leeds United (@LUFC) <a href="https://twitter.com/LUFC/status/1309126443738320899?ref_src=twsrc%5Etfw">September 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Action Images)


Tagovi

Diego Llorente

Ostale Vijesti