Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Službeno: 'Kralj Indije' napustio Šibenik, došao je kao zvijezda, a na kraju za klub nije upisao nijedan nastup

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 05.01.22. | 13:11

Nevjerojatno, ali na svojem prvom treningu sa Šibenikom teško se ozlijedio pa je tako rastanak bio neminovan.

Ime Sandesh Jhingan nije netko zbog kojeg zastaje dah, ali u zemlji koja broji više 1.38 milijarde ljudi on ima status živućeg božanstva. Kapetan Indije ovog je ljeta stigao u Šibenik, društvene mreže Narančastih nikad nisu vidjele takav nalet i porast broja pratitelja i lajkova, ali s vremenom se ispostavilo da je to bilo sve što je 'Kralj Indije' dao Šibeniku.

Došao je kao velika zvijezda, a otišao kao netko tko nije upisao nijedan nastup za kluba. Doduše, treba reći kako zaista nije imao sreće, teško je ozlijedio koljeno na svojem prvom treningu s Narančastima pa tako za klub iz Krešimirovog grada nije upisao nijedan nastup.

Izbornik Indije, Igor Štimac, u nekoliko je navrata o Jhinganu pričao samo u superlativima, ali javnost se u njegove kvalitete nije mogla uvjeriti. 28-godišnji stoper odlazi, a za očekivati je da će novi klub potražiti u rodnoj mu zemlji.

Prije Šibenika, Kralj Indije igrao je za ATK Mohun Bagan. Prije toga je promijenio veliki broj klubova, odlazak u Hrvatsku bio mu je prvi izlet u inozemstvo, ali njega neće pamtiti po dobrome.

Za reprezentaciju Indije upisao je ukupno 36 nastupa, a njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi skromnih 100 tisuća eura. Osim njega, klub su napustili još Cole Dasilva i Ignacio Bailone, a spomenimo kako i u njihovim slučajevima nije poznato gdje će nastaviti karijere.


Tagovi

Sandesh JhinganGermanijak transferiZimski prijelazni rokIndijaindijska nogometna liga

Ostale Vijesti