Carl Recine/Action Images
Carl Recine/Action Images

Službeno: Kanarinci imaju novog trenera, Frank Lampard ostaje 'free agent'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 09:36

U prvih 11 kola skupili su tek pet bodova.

Iako je u jednom trenutku djelovalo kao da je imenovanje Franka Lamparda samo pitanje sata, uprava Norwicha u konačnici se nije odlučila dati priliku legendi Chelseaja već je novi trener kluba postao Dean Smith, donedavna vođa Aston Ville koji je nedavno dobio otkaz u klubu iz Birminghama nakon tri i pol godine.

Smith je jedan od onih koji sigurno ne misli kratkoročno nešto napraviti i zatim pobjeći. Norwich mu je četvrti klub u karijeri, a prethodno je vodio Walsall (260 utakmica), Brentford (143 utakmica) i Aston Villa (138 utakmica).

Bez kluba je bio točno sedam dana, jer Villa se s njim rastala prošlog ponedjeljka nakon slabijeg ulaska u sezonu. Njegov zamjenik je Steven Gerrard, legenda Redsa koja se dokazala u Rangersu, te se od nekad ponajboljeg veznjaka svijeta očekuje da podigne sa 16. mjesta na kojem se sad nalaze.

Norwich je lani rutinski osvojio Championship, da bi onda na ljeto ostali bez samo jednog igrača – Emiliana Buendije kojeg je Dean Smith pod svaku cijenu htio u Villi. Stigli su Kabak, Normann, Tzolis, Rachica , Gilmour, Sargent, Gibson, Giannoulis i Brandon Williams, ali pravi učinak je izostao.

Iako imaju isti broj bodova kao Newcastle, Norwich je zbog gol razlike posljednja momčad lige. 17. Watford, koji je prvi iznad zone ispadanja, dosad je skupio od Kanarinaca duplo više bodova.

Osim Smitha, u Norwich je stigao i Craig Shakespeare koji je će biti njegov pomoćnik, a s glavnim trenerom potpisan je 2.5-godišnji ugovor.



Tagovi

Norwich CityDean SmithFrank Lampard

Ostale Vijesti