Službeno je: Rebić postao skuplji od Modrića

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.10.18. | 10:07

Osmorici hrvatskih nogometaša ovog je vikenda skočila vrijednost po Transfermarktu.

Ugledni Transfermarkt ovog je vikenda promijenio vrijednost 104 nogometaša i to onih koji igraju u Bundesligi. Najveći skok doživio je Jadon Sancho kojem je vrijednost skočila s 20 na 45 milijuna eura pa je samim time on postao najvrjedniji 18-godišnjak na svijetu.

Odmah do mladog engleskog krilnog napadača po skoku vrijednosti su 19-godišnji veznjak Bayera Kai Havertz te naš Ante Rebić. Njima dvojici su vrijednosti 'skočile' za po 20 milijuna eura pa je Rebić tako došao na diobu 5. mjesta što se hrvatskih nogometaša tiče. Krilni napadač Eintrachta trenutno je procijenjen na 35 milijuna eura, a skuplji od njega samo su Ivan Rakitić (50 milijuna), Ivan Perišić (45 milijuna), Marcelo Brozović (40 milijuna) i Andrej Kramarić (35 milijuna). Zajedno s Rebićem, 30 milijuna vrijedi Mateo Kovačić, a Luka Modrić i Šime Vrsaljko su na 25 milijuna. Spomenimo i da Mario Mandžukić vrijedi 20 milijuna eura.

Spomenuti Kramarić također je 'skočio' tijekom vikenda i to za 8 milijuna eura, a značajno su dignute vrijednosti dvojici hrvatskih 20-godišnjaka. Tako Josip Brekalo sada vrijedi 10 milijuna eura što je skok za 4,5 milijuna, a Borna Sosa je na 6 milijuna što je 4,25 milijuna više nego prije vikenda.

Skok su doživjela i još trojica Hrvata u Bundesligi – Josip Elez (s 2,5 na 3 milijuna), Davor Lovren (s 500 na 750 tisuća) i Jozo Stanić (nije imao vrijednost, sada je na 200 tisuća). Jedini koji je ostao na ranijoj cijeni je Tin Jedvaj koji je i dalje procijenjen na 5 milijuna eura.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ante RebićAndrej KramarićJosip BrekaloBorna SosaJosip ElezDavor LovrenJozo StanićTin Jedvaj

Ostale Vijesti